Ordu'da market işleten bir esnaf telefonuna bakmayan alacaklıları sosyal paylaşım sitesinde görünce, veresiye defterinde bulunanlardan 20 kişinin adını söyleyerek çektiği görüntüyü sosyal paylaşım sitelerinde yayımladı.
Ordu Şirinevler Mahallesi'nde 17 yıldır market işleten ve Ordu'nun Ulubey ilçesinden olan Ahmet Düzgün, alacaklarını alamadığı müşterileri için bir video çekerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Düzgün çektiği görüntüye, "Telefon ile arayıp da ulaşamadığım değerli üçkağıtçı müşterilerim. Sizler için bir liste yaptım. Tebrik ederim ilk 20'ye girdiniz" sözleriyle başlarken görüntüde müşterilerinin ve firmaların ismini tek tek okuduktan sonra görüntüyü şu sözleri ile bitiriyor:
"Bu ismini saydığım müşterilerim ilk 20'ye girdi tebrik ederim. Nasıl olsa telefonlarıma bakmıyorsunuz. İnsanlar sizlerin nasıl üçkağıtçı olduğunuzu görsünler. Saygılarımla, Ulubeyli Ahmet."
Esnaf Ahmet Düzgün, neden böyle bir görüntü çekip paylaştığını ise, şu sözleriyle anlattı:
"Müşterimin birisinden alacağımı istedim. Beni gitti can güvenliğim yok diye şikayet etti. Beni şikayet edene kadar böyle bir liste yapmak aklımda yoktu. Alacaklılarımı telefon ile aradım. Hiçbiri telefonlarıma bakmadı. İnternette takılırken telefonuma bakmayan müşterilerimi internette gördüm. Düşündüm taşındım bu müşteriye nasıl ulaşırım diye zaman internet devri dedik. Bunlar ilk 20 listesi yapalım dedik. Telefonları çok yazmasın kontörleri gitmesin diye. Nitekim de yaptık. Aslında 20 kişiden fazlada bizim yüzsüzlerimiz bu ilk 20 içindeydi. Listede ismini gören bizi aramaya başladı. Büyük marketlere gidip kredi kartı ile ödeme yapan, küçük esnafa artistlik yapanlar kendilerini bilsin. Para kolay kazanılmıyor. Zaman internet devri. Artistikle işler yürümüyor. Baktık olmuyor alacaklarımızı tahsil edemiyoruz bu yola başvurduk."
(RCP-SLH-ÖZ-Y)

31.01.2013 20:29:05 TSI

Editör: Wan Haber