Türkiye'de fındık deyince akla gelen birliklerden biri olan Fiskobirlik 2006'dan 2015'e kadar alacaklarına borçlarını ödüyor. Birlik borçlarını ödüyor ödemesine de piyasada arttık alacaklı bulamıyor. İşte Fiskobirlik'in trajıkomik haberi... 150 milyon borçla alınan kurumun son hali..

Ancak 3 milyon TL ödeyecek hİçbir muhatap bulamıyor. Fiskobirlik yönetim heyeti başkanı Lütfi Bayraktar kurumlardan alacaklı kişilerin kendilerine ulaşmalarını istedi. Bankalara alacaklılara ve SGK olan borçlarını kapattıklarını kaydeden başkan bazı alacaklılara ulaşamadıklarını söyledi. Öyle ki bazılarının öldüğünü bazılarının da ülke dışında bulunduğunu ifade etti. Bazı kişilerin ailelerine ulaştıklarını ama orda da miras problemi olduğunu söyledi.

FİSKOBİRLİK’in borçlarını ödemesiyle alakalı sıkıntısı bulunmadığını, aksine bunun için gayret sarf ettiklerini vurguladı. Alacaklı üreticilerin binin altında meydana geldiğini düşündüklerini anlatan Bayraktar, “Bazı alacaklı üreticilerin borcu çok az, bazılarının ise çok fazla. Alacak miktarı 1-2 bin lira olanlar nedeniyle bu rakam artabilir” değerlendirmesinde bulundu. 


150 MİLYON LİRA BORÇ DEVRALINDI 


Bayraktar, 2006’da göreve geldiklerinde birliği yaklaşık 150 milyon lira borçla devraldıklarını hatırlatarak, bunun 104 milyon lirasının üreticilerle, geri kalanının ise bankalarla alakalı meydana geldiğini belirtti.”Bu borcu, her sene düzenli, doğru tasarı ve doğru programlar sayesinde 3 milyon liraya kadar indirdik” diyen Bayraktar, “Yaptığımız projelerle henüz iyi noktalara geleceğiz. Bilhassa fındık yağı ve çikolata ürünlerimizle henüz da güçleneceğiz. 

Editör: Wan Haber