Çorum'un Alaca ilçesinde vatandaşlardan gelen şikayet üzerine polis ve zabıta ekipleri ortak bir çalışma yaparak aralarında çocukların da bulunduğu 9 dilenciyi yakaladı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen dilencilerin sorgulamalarında küçük yaştaki çocukları istismar ederek dilencilik yaptıkları ve yakalanan şahısların hepsinin Çorum dışından geldiği tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından zabıta ekiplerine teslim edilen dilencilerin üzerlerindeki ele geçirilen paralara el konuldu.
Belediye Zabıta Amiri Muhterem Öztürk, başka il ve ilçelerden Alaca'ya dilencilik yapmaya gelenlerin olduğunu bu kişilerin özellikle insanların yoğun olduğu Cuma günleri ile sebze pazarı gibi yerleri tercih ederek dilendiklerini söyledi.
Kendi çocuklarını istismar ederek insanların duygularını sömürerek para kazanan bu şahısları prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği'nin yapacağı ortak çalışma ile bundan sonra da kontrollerini sıklaştırarak dilencilere göz açtırmayacaklarını, yakalanan kişilere gerekli cezai işlemlerin uygulanacağının söyledi.
(ŞD-BÖ-AŞ-Y)

09.01.2013 17:09:06 TSI

Editör: Wan Haber