Çorum'un Alaca ilçesinde düzenlenen "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Mimar Sinan Ortaokulunda gerçekleştirilen ödül törenine Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, ilçe yöneticileri, okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.
Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Cemalettin Tunç, Atatürk Haftası kapsamında düzenledikleri yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istediklerini ifade ederek, konunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aktarıldığını belirtti.
Yarışma birincilerine tablet bilgisayar ve dereceye giren diğer öğrencilere de çeşitli hediyelerin alındığını kaydeden Tunç, hediyelerin alınmasında katkıda bulunan CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, işadamları Naki Görgülü ve Hasan Demiran'a teşekkür etti.
Törende bir konuşma yapan CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas da, öğrencilere hitap ederek bugün oturdukları sıraları ve özgürce aldıkları eğitimi Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduklarını kaydetti.
Cumhuriyet'in özgürlük ve insan hakları anlamını taşıdığını belirten Atlas, öğrencilere Cumhuriyet'in değerlerine ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmalarını isteyerek, eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş'te bu tür yarışmalarda öğrencilerin ödüllendirilmesinin öneminde değinerek, bu ödüllerin öğrencileri motive ederek başarılarının artmasına neden olduğunu, bu anlamda destek veren herkese teşekkürlerini ilettiklerini kaydetti.
Resim yarışmasında birinci olan Nur Bahar Köse'ye ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, şiir dalında birinci Ayşe Karabacak'a Satılmış Gündüz, Kompozisyon dalında ise birinci olan Oktay Bolat'a ödülünü CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas verdi.
(ŞD-BÖ)

14.12.2012 15:21:09 TSI

Editör: Wan Haber