Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ile Didim ve Yöresi Engeliler Derneği işbirliğiyle Didim'e bağlı Akyeniköy beldesinde ikamet eden engelli Elif Mersinli'ye akülü araba bağışlandı.
Didim'de yaşayan Yabancılar ile Engelliler Derneği ortaklaşa yaptığı çalışma kapsamında Akyeniköy beldesinde ikamet eden ortopedik ve zihinsel engelli Elif Mersinli'yi (22) bir kez daha hayata bağladı. 2008 yılında Didim ve Yöresi Engeliler Derneğinin çalışmalarıyla Engelli Elif'e akülü araba alınırken, geçen 4 yıllık sürede Elif'in kullandığı arabanın eskimesi ve arızalanması sebebiyle, Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ile Didim ve Yöresi Engeliler Derneği yaptıkları çalışmaların ardından aldıkları Akülü arabaya Elif Mersinli'ye bağışladı.
Düzenlenen etkinliğe Didim ve Yöresi Engeliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubundan Lynn Cole ile Elif'in ailesi katıldı. Elif Mersinli kendisine yeni bir araç bağışlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.
Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ise "Elif doğuştan ortopedik ve zihinsel engelli bir arkadaşımız; Biz Dernek olarak kendisine daha önce akülü arabada vermiştik. Elif'in kaslarını çalıştırmak için kondisyon bisikletine ihtiyacı vardı. Kent Konseyimiz ve Chatty Chicks grubu üyeleri bize bu konuda destek oldular ve kondisyon bisikleti daha önce kendisine ulaştırdık. Bugün de kendisine yeni bir akülü araba verdik. Hala daha akülü arabaya ihtiyacımız var; duyarlı hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz" dedi.
(HÇ-MB-İK)

08.01.2013 15:01:54 TSI

Editör: Wan Haber