Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 739. seneyi devriyesini anma töreni Akyazı Küçücek Mahallesi Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği (TEKDER)' de gerçekleşti.
2002 yılında kurulan TEKDER 5 yılda 36 ülke temsilcisini ve ülke içinde de bir çok misafiri ağırladı. Bu tür Sosyal etkinliklerin zaman zaman gerçekleştirildiği dernekte bu yıl alınan kararla, Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 739. seneyi devriyesinde Şeb-i Aruz töreni büyük bir huşu içinde gerçekleşti. Mevlana hazretlerinin hayatının anlatıldığı konuşmalar ve sinevizyon gösterilerinin ardından, Türk Tasavvuf Musikisinin seçkin örneklerinden oluşan bir konser verildi. Ve akabinde de sema gösterileri gerçekleşti.
Hazreti Mevlananın dünya görüşünün ve hayatının konu edildiği programa, çok sayıda Küçücek Mahalleli ve Akyazılı yanısıra Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'da katıldı.
Başkan Yazıcı, "Şeb-i Aruz Mevlana hazretlerinin Hakka vuslatıdır. Hal diliyle bize çok şey anlatıyor. Kardeşliğin ve paylaşmanın kapısını aralıyoruz. Paylaşmak her şeyi ve kardeş olmanın sırrına erebilmektir meselemiz. Bu akşam hazreti Mevlanayı anıyoruz ancak sonuçta çıkarabilmeliyiz. Bugün Suriye'de ağlayan kardeşlerimiz var işte onlar bizim kardeşlerimiz onların yanında olabilmek ve onlar gibi olabilmek işte işin sırrı, ben buradaki bu etkinliği düzenleyen tüm kardeşlerime bizlere bu huşu dolu geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum ve her zaman yanlarında olduğumu yinelemek istiyorum" dedi.
(AY-RKO)

24.12.2012 16:22:09 TSI

Editör: Wan Haber