Sakarya'nın Akyazı İlçesindeki Orman İşletme Müdürlüğü bahçesine kamelya şeklinde yapılan bekleme yeri ve mescit ilgi odağı oldu.
Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü İdare Binası yanına kamelya şeklinde işlem bekleme yeri ve mescit inşa edildi. Hem kuruma işlem için gelen vatandaşların hem de kurum personelinin yararlanacağı bir ortam sağlandı.
İşletme Müdürü Zekeriya Beyazlı özellikle kış mevsimi dışında daha çok kullanılacak bu yeni mekanın yapılış amaçlarını şu şekilde açıkladı:
"Çeşitli iş ve işlemler için kurumumuza gelen yöre halkının işini ivedi bir şekilde yapmak esas olmakla beraber bazı iş ve işlemlerin bir süreç aldığı bekleme durumunda olan vatandaşlarımızın yarı açık olan böylesi mekanları tercih ettiği bilinmektedir. Ayrıca öğlen arası evi uzak olan personelin de tercihen yararlanma arzusunda olduğu hususu da dikkate alındı. Ayrıca İşletme Müdürlüğümüz yan kapısının karşısına inşa edilen bu yer toplam 44 metrekare'lik alana sahiptir. Yakın zamana kadar bütün kurumlarda gerek personelin gerekse gelen vatandaşların namaz kılma ihtiyacı geçici düzenek verilmiş yarı ışık alan mekanlarda karşılanmaktaydı. Bu anlayıştan uzaklaşmak ve duyulan ihtiyaç karşısında yapılan bu kamelya şeklindeki yapının bir kenarı mescit olarak planlanmıştır."
Hem vatandaşın hem de personelin yapılan hizmetten duydukları memnuniyet ise gözlerden kaçmıyor.
(SC-UU)

27.01.2013 09:44:08 TSI

Editör: Wan Haber