Tarihçi ve Yazar Mustafa Turan Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Mevlid Kandili Özel "Mekke ve Medine Yolları" adlı bir konferans verdi.
Tarihçi ve Yazar Mustafa Turan'ın konferansını izlemek üzere salona Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Balcı, Akyazı Gazi Süleyman Paşa camii İmam-Hatibi Hüseyin Harputoğlu, Meclis üyeleri, Okul Müdürleri Akyazı gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılarak salonu tamamen doldurdu.
Yaklaşık 3 saat süren Mekke ve Medine yolları isimli konferansı izlemeye gelen çok sayıda Akyazılı vatandaşlar konferans salonunu doldurup taşırırken birçok kişi konferansı ayakta izlemek zorunda kaldı.
Hazırladığı sunuyla birbirinden güzel Mekke ve Medine fotoğraflarıyla ve sürükleyici anlatımıyla konferansa gelenleri adeta kutsal topraklarda gezdiren ve adeta orada olduklarını hissettiren Turan, Konferansa gelenlere duygulu anlar yaşattı.
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı Konferans sonrasında Tarihçi ve Yazar Mustafa Turan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Konferans sonrasında kitaplarını almak isteyenlere kitaplarını imzalayan Turan, "Akyazı'ya gelmiş olmaktan çok mutluyum burası çok severek geldiğim bir ilçe konferansımız da çok iyi geçti. Akyazılılar da konferansımıza yoğun ilgi ile karşılık gösterdiler. Mekke ve Medine yolları isimli konferansımızda salona gelen misafirlerimiz ayakta olmalarına rağmen konferansı sonuna kadar büyük bir dikkatle dinlediler. Bu denli ilgi'nin olduğu bu güzel ilçede bende anlatım esnasında büyük zevk aldım. İnşallah başka konferanslarda yine Akyazılılar ile buluşacağız. Akyazı artık bizimde ilçemiz sayılır" dedi.
(AY-RKO)

25.01.2013 16:05:59 TSI

Editör: Wan Haber