Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, AKUT Mersin ekibinin toplumu bilinçlendirmek adına yapacağı çalışmalara destek vermekten mutlu olacağını bildirdi.
Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, AKUT eğitimcileri Semih Öztürk, Murat Doğanç ve Selda Çal ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Hakan Topal, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Mersin'de iki yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini, Antakya'dan Anamur'a geniş bir alanda faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Mersin'de, halkla birlikte bölgeye hizmetler vermek istediklerini belirten Topal, "Seminerler, eğitimler vereceğiz. Bu seminerlerimiz afet bilinçlendirmenin nasıl olacağına, insanlarımızın, yangında, selde neler yapacaklarına ilişkin seminerler, eğitimler. Deniz üssü olarak kurduğumuz bu bölgeden yardımda bulunmaya, elimizden geldiğince bölgemizde aktif olmaya çalışıyoruz. Sizler gibi aydın insanlarla, bizler varız; sizler için varız demek için buradayız, ziyaretimizin asıl nedeni de bu. Bölgemizde sizlerle her türlü çalışmaya hazırız" dedi.
AKUT Mersin temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yıldırım da "Sizlerle birlikte çok daha güzel şeyler yapabilme olanağını elde ederiz. Zor koşullarda yılmadan görev yapmanız önemli, o nedenle sizleri kutluyorum. Gerek Türkiye'de gerek ülke dışında yaptığınız çalışmaları da biliyoruz, yolunuz açık olsun" diye konuştu.
Toplumun bir felaket anında AKUT gibi ekiplere çok gereksinim duyduğunun altını çizen Yıldırım, "Milli felaketin ne zaman, nereden geleceği belli olmuyor. Doğal afetlerin karşısında durmak da kolay değil. Afetler çok büyük tahribatlara neden olabiliyor, afet sonrasında kalan canlılara ulaşmak ise oldukça zor. Bu bakımdan yaptığınız görev son derece mutluluk verici" ifadelerini kullandı.
AKUT Mersin ekip lideri Topal, ziyarette Uğur Yıldırım'a AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki'nin "Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir" adlı kitabını hediye etti.
(KYM-Y)

24.01.2013 10:16:01 TSI

Editör: Wan Haber