Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Genel Başkan Osman Bahçe tarafından açıldı.
Aktif Eğitimciler Sendika binası önünde düzenlenen açılış törenine, Genel Başkan Osman Bahçe, Şube Başkanı Ayhan Kaya ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bahçe, "2012 2013 birinci dönemini acısıyla, tatlısıyla kapattık. Her ne kadar acısının fazla olduğunu düşünsek de biz bu sene içerisinde ülkemiz, milletimiz ve eğitim için emek veren öğretmen arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyor iyi tatiller diliyorum" dedi
Milli Eğitim Bakanının değiştiğini belirten Bahçe, "Geçmiş bakanımızla ilgili şunu söylemek isterdik; 'Bakanımız her şeyi dört dörtlük yaptı. Bütün eğitim çalışanları olarak attığı her adımdan, yaptığı tüm icraattan canı gönülden memnunuz' demeyi çok arzu ederdik. Şuanda ümidimiz yeni bakanın eski bakanımızın işlediği hataları işlemeden, onun personelini kırma, üzme, incitme gibi yaşadığı talihsizlikleri yaşamadan daha olumlu bir katkıyla görevini yürütmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı görevine gelen Nabi Avcı'dan isteklerde bulunan Bahçe, "Sayın Bakanımızdan okullarımızda öğretmenlerimizin özellikle başörtüsü probleminin çözümüne yönelik olarak adım atmasını bekliyoruz. Artık bu çağda gelişmiş bir ülke olarak kendimizi saymak istediğimiz bir dönemde insanımız mesleği ile inançları arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır. Bu problemin 4 4 4 sisteminin bir gece operasyonu ile gerçekleştirilmesi gibi bir başka gece operasyonu ile bu problemi çözmelerini kendilerinden istiyoruz" şeklinde konuştu.
Şube Başkanı Ayhan Kaya ise, "Eğitim camiamız bir birlikteliğe, en önemlisi bir mesleki saygınlığa muhtaçtır. İhtiyacımız olan birlik ve beraberliği inşa etmek amacımızdır. Bu amacı gerçekleştirmek için siyasetten, kişisel çıkarlardan ve menfaatlerden uzak kalmak, kul hakkına riayet etmek temel ilkemizdir. Hakka giden yol batıldan geçmeyeceği bilinciyle hareket eden sendikamızın eğitim adına 'benimde söyleyecek bir sözüm var' diyen eğitim camiasının kanayan yarasına merhem olmak isteyen herkese kapısı ve gönlü açıktır" ifadelerini kullandı.
(OD-AÖ-Y)

25.01.2013 17:02:26 TSI

Editör: Wan Haber