Dokuz ay gibi kısa bir sürede Türkiye'de 35 bin üyeye, 9 şubeye ve 86 temsilciliğe ulaşmış olan Aktif Eğitimciler Sendikası'nın feshedilme sürecine girdiği bildirildi.
Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu adına Manisa İl Temsilcisi Mustafa Ergüven konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın 1 Mart 2012'de kurulduğunu ifade eden Mustafa Ergüven, "Büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla ulaşılacağına inanan, şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin; bencilliğin yerine diğergamlık ve kolektif şuurun hakim olacağı aydınlık yarınlar için, birleştirici ve yumuşak bir harç olmak üzere kurulmuştu" dedi.
Eğitimi milli bir mesele olarak ele aldıklarını vurgulayan Mustafa Ergüven, "Devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, sosyal adaletin ikame edilmesi ve toplumsal barışın tesis edilmesi gibi üst düzey hedeflere ulaşabilmenin, ancak ve sadece kusursuz organize edilmiş eğitim öğretim faaliyetleriyle mümkün olacağından hareketle, 'Eğitimin milli bir mesele olarak ela alınması ve siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini, milletin menfaatlerinin bireylerin menfaatlerinden önde geldiğini, kendi haklarımızı isterken başkalarının haklarına saygı duymanın bir erdem olduğunu, bireylerin, toplumun ve devletin tüm iş ve işlemlerinde adaletin öncelikle davranması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin ve eğitimin sorunlarının kısır çekişmelerle çözülemeyeceğine inanıyoruz. Aktif Eğitimciler Sendikası çözüm önerisi sunmadığı konuları eleştirmemeyi, devletimizin ve milletimizin faydasına yürütülen her çalışmada bu çalışmaları yürütülen tüm kişi ve kurumlarla işbirliğini açık olmayı, eğitimin sorunlarına dileyen tüm paydaşların katılabileceği önyargısız ve bilimsel platformda yürütülecek çalışmalarla çözüm aramayı temel prensip olarak benimsemiştir" diye konuştu.
Ergüven, ülkede kamu sendikacılığı anlayışının sayılan ilkeler ve prensipler doğrultusanda hizmet etmeye müsait olgunlukta olmaması nedeniyle ülkeye, millete ve sendikal anlayışa gönül vermiş eğitim çalışanlarına olan sorumluluk gereği sendikanın feshi edilmesine karar verildiğini belirterek, konunun önümüzdeki günlerde Olağanüstü Genel Kurul'da ele alınacağını kaydetti.
(YB-ERG-Y)

11.02.2013 17:08:50 TSI

Editör: Wan Haber