Aktif Eğitimciler Sendikası Soma Şubesi'nin, yemekli olarak tertiplediği 1. Menteşe Toplantısı gerçekleştirildi. Çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, genelde Milli Eğitim, özelde de Soma'nın eğitim ve öğretim sorunları masaya yatırıldı. Ayrıca sendikanın vizyon ve misyonu konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Aktif Eğitimciler Sendikası Soma Temsilcisi Mustafa Ergüven, "Şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin; egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin içtimaî bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı bir dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışan; tüm eğitim camiasını kucaklayıcı, hiçbir siyasi yapıdan beslenmeyen, siyasi partilere eşit yakınlık ve uzaklıkta olan, doğru yapanı alkışlayıp destekleyen, atamalarda liyakati esas alan, salt eleştiriden ziyade çözüm önerileriyle yola çıkan, probleme çözüm odaklı hareket eden, alternatif olmak için değil çözüme destek olmak için yola çıkan, ses getirmek için değil etkili sendikacılık diyen, öncelikle öğretmenlerimizin itibar sorununa odaklanan, ortak akıl ile hareket eden, atama ve görevde yükselmede liyakat ve ehliyeti esas alan, ama ne olursa olsun diyalog diyen gönül birlikteliğiyle ve öğretmen merkezli çalışan eğitim camiamızın güzide öğretmenleri ile Menteşe Platformunda buluşarak bazı kararlar aldık" dedi.
Ergüven, toplantıda şu kararların alındığını ifade etti: "Kuruluş amacımız, eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerdir. Bunun için ayda bir üyelerimiz ve aileleriyle değişik ortamlarda çalıştaylar yaparak üyelerimiz arasında kaynaşma sağlamak. Özellikle Soma'mızda eğitim sorunlarını tartışıp çözüm önerileri getirmek, Üyelerimizin ve yakınlarının eğitim-öğretim gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerinde yardımcı olmak. (kurs, seminer, konferans, tiyatro, yarışma, konser, kitap, dergi, bülten, müzik aleti çalma, satranç, futbol, basketbol, yabancı dil kursu, Halk oyunları vb.), Öğretmenlerimizin önemli günlerinde yanlarında bulunmak (doğum, ölüm, düğün, hastalık vb.), Okullarımızdaki parçalanmış aile çocuklarıyla bire bir ilgilenmek. Öğrencilerimizin ailelerini ziyaret ederek çözüme gidecek çalışmalar yapmak. Diğer sendikalarımızla ve yetkililerle özellikle eğitimde şiddet konusunda kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde işbirliği yaparak (Okullarda güvenlik görevlisi (Soma Kaymakamlığı) , velilerimize seminerler (Rehberlik Araştırma Merkezi) , Okul Aile Birlikleri temsilcileriyle ayda bir toplantı (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) nezdinde okul-veli-öğrenci huzurunu sağlayıp çocuklarımıza sahip çıkmak. İndirimli tatil, market, ayakkabı, giyim, benzin vb. gibi kampanyalar düzenleyerek üyelerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak. Her okula duyuru panolarının asılmasını sağlamak. İnanç özgürlüğü konusunda düzenlenen 26 Bakana 26000 imzalı dilekçe kampanyasına benzer kampanyalar düzenleyen diğer sendikalarımıza da destek vermek."
(YS-ERG-Y)

16.01.2013 10:52:13 TSI

Editör: Wan Haber