Anayasa Mahkemesi’nin, KCK davasından tutuklu milletvekilleri hakkında ‘Tutukluluğun makul süreyi aştığı’ ve ‘Seçilme hakkının ihlal edildiği’ kararını vermesinin ardından bireysel başvuruda bulunan vekiller, sürpriz bir karar ile tahliye edildi. Dün BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın tahliye edilmesinin ardından bugün de Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliyesine karar verildi.

KEMAL AKTAŞ’A KİTLESEL KARŞILAMA
Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş’ın tahliye edilmesinin ardından Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü Aktaş için kitlesel karşılama karar aldı. Kararın ardından partililere bir mesaj gönderen il örgütü, “Milletvekilimiz Kemal Aktaş yarın 11:00’da Gevaş-Gürpınar yol ayrımında konvoy eşliğinde karşılanacak ve buradan konvoy eşliğinde il binamıza geçilecektir” dedi. 2011 Genel seçimlerinde yaklaşık 65 bin oy alan Aktaş’ı yarın on binlerin karşılaması bekleniliyor.

galeri.PNG

AKTAŞ, CEZAEVİNDE BOŞ DURMADI
Bağımsız Van milletvekili Kemal Aktaş tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden birçok soru önergesi ve meclis araştırma önergesi vererek, tutukluluk sürecinin bir bölümünü cezaevinde çalışarak geçirdi.

NAZMİ GÜR'ÜN TBMM'DE KEMAL AKTAŞ ADINA YAPTIĞI DUYGU DOLU O KONUŞMA:

Editör: Wan Haber