Kepez ilçesi Habibler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ardından ikinci Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Aksu ilçesinde faaliyete geçti.
Diş sağlığı merkezinin Aksulu vatandaşların yoğun ilgisini gördüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Hizmetimiz vatandaşlarımızdan övgü alıyor. 13 Kasım'da faaliyete geçen Aksu Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 4 diş hekimi, 3 asistan ve 8 yardımcı personel olmak üzere 15 personelle Aksulu çocuklara hizmet veriyor. Açıldığı günden itibaren merkezde 1800 çocuğun ücretsiz diş tedavisi gerçekleşirken, 5 bin 800 işlem yapıldı" dedi.
5-14 yaş arası çocuklara hizmet veren merkezde, öğrenciler servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getiriliyor. Öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulama yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz gerçekleştiriliyor.

ÖĞRENCİLER ÇOK BEĞENDİ
Aksu İlköğretim Okulu öğrencilerden Osman Çelik, merkezin çok güzel olduğunu belirterek şunları söyledi: "Diş tedavisi konusunda bizlere eğitim verdiler ve diş bakımımızı yaptılar. Artık dişlerime daha çok önem vereceğim." İkbal Öngül de ilk kez buraya geldiğini ve hiç korkmadığını kaydetti. Öğrencilerden İzzet Ergün ise dişinde çürük tespit edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Çürüklerimi çekecekler. Artık dişlerimi daha iyi koruyacağım. Bu merkezde aldığım bilgi bana çok faydalı oldu."
Aksu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışının 29 Ocak Salı günü yapılacağı öğrenildi.
(SK-HO-Y)

15.01.2013 14:11:41 TSI

Editör: Wan Haber