Antalya'da 1.5 yılda yaklaşık 18 bin çocuğun ücretsiz diş bakım ve tedavisini gerçekleştiren Kepez ilçesi Habibler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ardından, Aksu'da oluşturulan ikinci Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı 29 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Törende, Büyükşehir Belediyesi Aksu Koordinasyon Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksulu çocukların ağız ve diş sağlığına yönelik tedavilerini bu merkezde ücretsiz yaptırabildiğini söyledi. Başkan Akaydın, geçtiğimiz Kasım ayında faaliyete geçen Aksu Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin 4 diş hekimi, 3 asistan ve 8 yardımcı personel olmak üzere 15 personelle Aksulu çocuklara hizmet verdiğini belirtti. Başkan Akaydın, Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde bugüne kadar 2 bin 127 çocuğun ücretsiz diş tedavisinin gerçekleştirildiğini, 7 bin işlem yapıldığını belirtti.
5-14 yaş arası çocuklara hizmet veren merkezde, öğrencilerin servis aracıyla okullardan alınarak merkeze getirilidiğini kaydeden Başkan Akaydın, "Öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor" dedi.
Başkan Mustafa Akaydın, törende Büyükşehir Belediyesi Aksu Koordinasyon Merkezi'nin de açılışının yapılacağını belirterek, "Aksu Koordinasyon Merkezi bünyesinde mezarlık hizmetleri, ASAT tahsil bürosu ve sosyal hizmet birimimiz yer alıyor. Aksulu vatandaşların sorunlarını yerinde çözüyoruz. Aksu'da Koordinasyon Merkezi kanalıyla bugüne kadar 53 mezarlığın bakım ve temizliğini, 156 defin işlemini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız su paralarını ve ASAT veznemize yatırabiliyor. Sosyal hizmet birimimiz kanalıyla ile Aksulu vatandaşımız Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü sosyal yardımından faydalanabiliyor.Bugüne kadar Aksu'da 292 gıda paketi yardımında bulunduk. 89 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti veriyoruz" diye konuştu.
(SK-Y)

26.01.2013 13:03:34 TSI

Editör: Wan Haber