Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.
Yeni hizmete açılan Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu ilçesinin hak ettiği hizmete yavaş yavaş kavuştuğunu belirtti. Yakın geçmişte Kepez ilçesinde de benzeri bir açılış gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Akaydın, "Bugün de sağlık alanında çok önemsediğimiz çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını korumak ve tedavilerini yapmak üzere Kepez'de başlattığımız atılımın Antalya'da ikincisini yapıyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Merkezdeki hizmet alanını genişletmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Akaydın, Aksu ilçesinin kırsal alandan kentsel alana geçmek gibi bir çabası olduğunu, ancak bu çabaların önünde önemli bir imar planı engeli olduğunu kaydetti. Bölgede imar planı yetersizliği olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, "Tarım arazisi olmasından kaynaklanıyor. Ama bunları zaman içerisinde aşacağız. Bina yapmak çok zor. Binaların çoğunu kiralayarak yapıyoruz. Ama 2016 yılında Expo faaliyete geçtiği zaman Aksu'nun kaderinin de değişebileceğini umut ediyorum. Hem planlama, hem altyapı yönünden, hem de kentleşme ve şehirleşme yönünden. Bu açılışlar bunun hep başlangıcı, ilk adımları olarak gözüküyor" dedi.
Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve beraberindekiler, Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılış kurdelesini kesti. Başkan Akaydın Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi.
(UG-SK-Y)

29.01.2013 12:39:21 TSI

Editör: Wan Haber