Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, eğitim alanında verilecek her türlü hizmete açık olduklarını, bu konuda da sınırlarının bulunmadığını söyledi.
Aksoy, beraberinde yardımcısı Yaşar Dolapçı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Abasıyanık ile birlikte, 'Okullar Hayat Olsun Projesi'nin uygulandığı Candaroğulları İlk Okulu'nda incelemelerde bulundu.
Proje kapsamında açılan kurslara katılanları okulda görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Aksoy, "Sizlerin burada bulunmanız, çocuklarımız için de çok güzel bir mesajdır. Buraya gelip eğitim almanız, onlara öğrenmenin yaşının olmadığını gösteriyorsunuz. Umarım bu kurslar verimli olur. Siz talepte bulundukça bizim vereceğimiz bir sürü kursumuz var. Hizmette sınır yok. Umarım kurs aldığınız alanda istihdam edilirsiniz" dedi.
Kursta verilen eğitimlerin günlük yaşamda önem taşıyan öğretiler olduğunu, ileriki dönemlerde "Evlerde Okul Projesi" ile bu eğitimi genişletmeyi planladıklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, şöyle konuştu: "Okullarımız bütün öğretmenlerin velilerin emrindedir. Siz talep ettikçe okullarımızdaki eğitim geç saatlere kadar devam edecek. Bizim hedefimiz yaklaşık 100 bin insanımıza ulaşıp, değişik alanlarda bu kursları almalarını sağlamaktır. İnsan bildiğinin öğretmeni, bilmediğinin öğrencisidir. Bu kurslara katılan kursiyerlerimize ve öğretmenlerimize yürükten teşekkür ediyorum"
Candaroğulları Okulları'nın sınıflarını gezen ve kolej standartlarını geçmiş bir devlet okulu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Aksoy, öğrencilerle sohbet etti ve prova yapan okulun folklor ekibini izledi.
(Vİ-OA-Y)

16.01.2013 16:54:14 TSI

Editör: Wan Haber