Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, okullardaki öğrenci meclisi başkanlarından sonra okul aile birliği başkanlarıyla da bir araya geldi.
Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, Eğitim Denetmenleri Başkanı Yaşar Tutkun ve koordinatör okul müdürleri katıldı.
Okullardaki kalitenin artırılması için her zaman velilerin gönüllü desteklerinin gerekli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, yöneltilen bir soru üzerine, il genelinde 378 eğitim kurumunun bulunduğunu, bunların tamamına hizmetli verme gibi bir durumlarının olamadığını söyledi. Kimseden zorla para alınamayacağını, gönüllülük esasına göre bağış yapanların bağışlarının kabul edilebileceğini ifade eden Aksoy, "Devletimiz Fatih Projesi kapsamında okullarımızı özel okulların seviyesine çıkartmak için yoğun bir çalışma içersinde. Bizler veliler olarak okullarımıza gerekli desteği verirsek, okullarımız daha kısa sürede özel okulların seviyesine çıkabilir" dedi.
İmam-Hatip Lisesi'nin eski binasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise Aksoy, yeni planlamalarının başında burasının bulunduğunu, en kısa sürede yıkılıp yapımına başlanması için yoğun bir çalışma içersinde olduklarını kaydetti.
(Vİ-SA)

11.01.2013 14:44:44 TSI

Editör: Wan Haber