Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Halk Eğitim Merkezi kurslarını ziyaret etti.
Aksoy, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Halk Eğitimi Merkezi ve okullarla birlikte açtıkları Halk Eğitim Merkezi kurslarında incelemelerde bulundu.
Okullar Hayat Olsun projesi Kastamonu'da da çeşitli uygulamalarla devam ediyor. Projenin bir ayağını oluşturan okulların her zaman halka açık olması amaçlanıyor. Halkın okullardan mümkün olduğunca yararlanması için çeşitli okullarda halka yönelik kurslar açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, beraberindeki Eğitim Denetmenler Başkanı Ali Yaşar Tutkun ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı ile beraber Merkez Halk Eğitimi Merkezini, Abdulhakhamit İlkokulunu, Candaroğulları İlkokulunu ziyaret etti.
Tel kırma, mefruşat, evde çocuk bakımı, el sanatları, halk oyunları, kilim, çarşaf bağı, kokulu dekoratif sabun yapımı ve makine nakışı gibi kurslara halkın gösterdiği ilgilen memnuniyetini belirten Aksoy, bu çalışmalara öncülük eden ve okullarını böyle hizmet için açan okul ve kurum idarecilerine de teşekkürler etti.
Ayrıca Merkez Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmakta olan e-konferans salonunda da incelemelerde bulunan Aksoy, "e-konferans salonları uzak mesafeleri ortadan kaldırıyor. İlimiz için çok önemli ve büyük bir yatırım yapılmaktadır. İnsanların ulaşım sıkıntısı da giderildiği gibi e-konferans salonlarıyla giderlerimiz azaltılmış olacak. En son teknolojiler yararlanacağız" dedi.
(Vİ-OA-Y)

18.01.2013 11:36:09 TSI

Editör: Wan Haber