MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde partisinin Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret etti. Akşener, daha sonra Belediye Nikah Salonu'nda muhtarlar ve partililerle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıda bir konuşma yapan Akşener, ardından ise Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslendi.

Kurutultay istediği için kendisinin paralelci ve darbeci olmakla suçlandığını belirten Akşener, "Bana muhalefet olanlar, düne kadar dünyanın en kötü insanı olduğunu, anti demokratik bulduklarını belirtikleri, bu ülkeyi hiç düşünmediğini söyledikleri, her seçimi kaybettiği için başarısız buldukları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi bir melek ilan etti. Ben de o meleğin kanatlarını yolan kişiyim. Sonrasında bu insanı yerinde tutmak için yandaşları her şeyi yaptı, yapmaya devam ediyor. İmzayı biz topladık, 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreyi AKP yapıyor. Bir darbe oldu orada. Hani bizi darbecilikle suçlamışlardı. Orada Saray darbesi oldu. Ne oldu, sayın Başbakan?

Sayın Cumhurbaşkanı şöyle aldı, 'Sen burada duracaksın' dedi. Bir AKP milletvekili çıktı, 'Her işe karışmayan düşük profilli bir başbakan seçeceğiz' dedi. Bunun anlamı şu; 'O günden itibaren artık Türkiye'de fiili bir başkanlık sistemini başlattım, başlatıyorum' diyen Cumhurbaşkanı, anayasa suçu işlemektedir. Kardeşim varsa gücünüz değiştirin anayasayı, getirin başkanlık sistemini uygulayın. O zaman söyleyecek sözümüz yok. Ama Cumhurbaşkanlığı yeminin sonunda, 'Namusum ve şerefim üzerine,Türk Milleti'nin önünde, tarihin huzurunda yemin ederim tarafsız olacağıma' diyerek yemin etmişsin. Anayasa suçu işliyorsun. Yemin, İslami bir kavramdır.Yemini bozmak ne oluyor? Dolayısıyla hem yeminini bozuyorsun hem de anayasa suçu işliyorsun" dedi.

İNCİRLİOVA'YA GEÇTİ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Nazilli'de partililere seslendikten sonra İncirliova ilçesine geçti. Akşener burada partisinin İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ve İlçe Başkanı Ali Şahin tarafından karşılandı. İlk olarak belediyeyi ziyaret eden Akşener'e Başkan Kale, incir, çilek ve erik ikramında bulundu. Develerle karşılanan Meral Akşener belediyedeki ziyaretin ardından Park İncirliova'ya geçerek buradaki Anneler Günü etkinliğine katıldı. Akşener'e burada da keşkek ikram edildi. Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin eşi Sema Kale ve kadınlar Akşener'e tülbent, havlu gibi çeşitli hediyeler verdi.

Meral Akşener buradaki konuşmasında, "Bugün burada Anneler Günü'nde birlikteyiz. Benim herhangi bir sıfatım yok. Sadece MHP'nin olağanüstü kurultayında adayım. Bu Anneler Günü'nde annelerin huzurunda ebediyete intikal etmiş bütün anneleri rahmetle anıyoruz. Size kulak vererek yürüdük. Artarak giden bu yolculukta kol kola girerek milli iradenin harekete geçtiği bir yürüyüşü birlikte başlattık. Bu yolculuk önce yönetim değişikliği yapıncaya kadar bir yürüyüştür. Sonrasında bu değişikliği yaparak sizinde teveccühünüzle genel başkanlığı bana nasip ederse ondan sonrada milletimizin sesine uyacağız. Arı gibi çalışarak ev ev, cami cami, köy köy, mahalle mahalle, hastane hastane gezip kendimizi anlatarak sizi dinleyerek sizin sesiniz duyarak, sizin avukatınız olarak Allah'ın izniyle önce Çankaya'ya, sonra Beştepe'ye giden yolculuk" dedi.

Editör: Wan Haber