Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Hatay'da konaklayacağı otele girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, MHP Genel Merkezi'nce, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerinden dolayı hakkında inceleme başlatılmasıyla ilgili bir soru üzerine sözlerinin çarpıtılmaya çalışıldığını savundu.

Akşener, şöyle konuştu:

"Ben Sayın Bahçeli için 'En büyük paralelcidir' hükmünü vermedim. Benim söylediğim, MHP ne zaman, herhangi bir projeyi ortaya koysa bazı mevkuteler ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri tarafından paralel proje olmakla suçlanması... Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu için çatı adayı olduğunda benzer bir yorum yapılmıştı. Şimdi biz MHP'nin, şimdilik 5 aday, bundan sonra mutlaka artacaktır, olağanüstü kongre talebini iletip bir demokratik hakkını kullanmak üzere yola çıkan adaylarımızın, ağırlıklı ben olmak üzere, hemen hemen büyük çoğunluğu için paralelci iddiası yapılıyor. Buna bizim maalesef genel merkezimizin de bu paralelci hükmüne uyduğunu görüyoruz."

Akşener, sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak, "Ben şunu söylemek istedim. O sözümün de arkasındayım. MHP'nin ortaya koyduğu seçime yönelik, Sayın Cumhurbaşkanının karşısında olan her bir projesine paralel projesi deniliyor. 'Sayın İhsanoğlu paralelciyse, ben paralelciysem, bizim Genel Başkanımız, bizi seçen insan olduğuna göre o zaman bu doğruysa, baş paralelci Sayın Bahçeli oluyor ama bu doğru değil' dedim. Dolayısıyla çarptırılmaya gayret edildi. Sayın Bahçeli de bu çarpıtılmış görüş üzerine fikir beyan etti. Yapacak bir şey yok. Kurt ve kuzu meselesi" değerlendirmesini yaptı. NTV

Editör: Wan Haber