Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" davasının ilk duruşmasında Akşener'in avukatları Mehmet Görmez'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

"Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4'er aya kadar hapisleri istenen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, hakaret kasıtlarının olmadığını söyledi. Meral Akşener'in avukatları ise o dönem yaklaşan seçimler nedeniyle müvekkillerinin küçük düşürülmesi amacıyla programın kurgulandığını iddia etti.

MAHKEMEDEN GÖRMEZ TALİMATI

Mahkeme, Akşener'in avukatlarının talebi üzerine kaset iddiası hakkında bilgisi olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kemalettin Özdemir'in tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi.

"KASET İDDİASININ İFTİRA OLDUĞUNU BELİRTTİM"

Sanık Latif Erdoğan da programda bir kaset olayının olduğunu söylediğini ifade ederek "Şikayetçinin bu kaset nedeniyle zor durumda kaldığı için konuşturulabileceğini söyledim. Ne tür kaset olduğu soruldu. Ben de 'Herhalde bir kadın için uygun olmayan kaset' dedim. Bu kasetin komplo olduğunu da söyledim ve konu kapandı" dedi.

KASET İDDİASI İFTİRA

Konu basında yer alınca ertesi gün yazılı açıklama yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bundan 1,5 yıl önce bir programda Kemalettin Özdemir ile ilgili kaset konusu soruldu. Özdemir ve Akşener ile ilgili kaset iddiası aynı kasettir. Özdemir ile aynı evde kaldığımızı, nezih bir insan olduğunu, kaset iddiasının iftira olduğunu belirttim" diye konuştu.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca düzenlenen iddianamede, A Haber kanalında 11 Mayıs 2015 tarihinde canlı olarak yayınlanan "Gece Ajansı" adlı programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Meral Akşener hakkında bir takım iddiaları içeren açıklamalarda bulundukları belirtiliyor. İddianamede, programda yapılan konuşmaların dökümüne yer veriliyor. Cemil Barlas'ın, Meral Akşener'in Paralel yapı ile bağlantısı olduğunu ima ederek, "bir kasetin olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı belirtiliyor.

HER İKİ İSMİN DE HAPSİ İSTENİYOR

Latif Erdoğan'ın da o iddiayı destekleyen beyanlarda bulunduğu kaydediliyor. O dönem TBMM üyesi de olan Meral Akşener hakkında söz konusu iddiayı tartışma konusu yapan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan 2 yıl 4'er aya kadar hapis cezası isteniyor.   

Editör: Wan Haber