Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği, düzenlenen toplantıda dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Akşehir Mutfağı'nda düzenlenen toplantıya Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdülkadir Susam, yönetim kurulu üyeleri, engelliler ve yakınları katıldı. Toplantıda, vefat eden engelli kardeşinin tekerlekli sandalyesini başkalarının faydalanması için derneğe bağışlayan Kadir Erdoğan büyük takdir topladı.
Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abdülkadir Susam yaptığı konuşmada, dernek faaliyetlerinden söz edip engellilerin sahip olduğu hakları anlattı. Susam, "İl Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından ev bakım ücreti veriliyor. Bir evde kaç engelli varsa ona göre ücretler o kişi sayısınca ayrı ayrı veriliyor. Bu konularda dikkatli olalım" diyerek uyarıda bulundu. Dernek olarak kendilerine katkı sağlayanlara da teşekkür eden Susam, vefat eden engelli kardeşi Raziye Erdoğan'ın aracını derneğe bağışlayan Kadir Erdoğan isimli gence de herkesin huzurunda teşekkür etti. Susam "Kullanılmayan araç gereç yada tekerlekli sandalye gibi malzemeleri derneğimize getirirseniz ihtiyacı olan kişilere yardım sağlamış olursunuz" dedi.
Toplantı, üyelerin ve engelli ailelerin karşılıklı istişaresi ile sona erdi.
(CF-AH-Y)

21.02.2013 12:38:51 TSI

Editör: Wan Haber