Konya'nın Akşehir ilçesinde 13. yüzyıldan bu yana kullanılan Nasreddin Hoca Mezarlığı'nın kapasitesinin dolması üzerine Akşehir Belediyesi'nin çalışmalarına başladığı yeni mezarlık alanının ihata duvarları tamamlandı.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yeni mezarlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda defin yapılacak alan kalmadı. Kuruçay Mahallesi'nde belediyemize ait arazi yeni mezarlık alanı ilk olarak iş makineleri ile tesviye edildi. Daha sonra da ihata duvarları ihale edilerek tamamlandı. Yeni mezarlığın kullanım planı hazır. Yeni mezarlıkta aile mezarları ve normal mezar yerleri bulunacak. Mezarlığa hem Engili yolundan, hem de Kuruçay Mahallesi içinden ulaşılabiliyor. Yeni mezarlığımızın yol genişletme çalışmaları da devam ediyor. İlkbahar aylarında da mezarlığın içindeki yollara kilitli taş döşenecek. Mezarlıkta Mezarlıklar Müdürlüğü İdari Binası, taziye evi, erkek ve bayan gasil haneleri ve morg bulunacak. Bu binaların projeleri de hazır. İlkbaharda bu binalar da tamamlanarak yeni mezarlık hizmete girecek" dedi.
Başkanı Abdülkadir Oğul, yeni mezarlıkta modern bir donanım olacağının altını çizerek, "Yeni mezarlığımızda bilgisayarlı sistem olacak. Cenaze sahipleri bilgisayardan mezarlarını bulup, ona göre ziyaretlerini yapabilecekler" şeklinde konuştu. Yeni mezarlığın hizmete girmesinin ardından Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda yeni mezar yeri kazılmayacak.
(CF-FM-Y)

15.01.2013 17:04:15 TSI

Editör: Wan Haber