Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi 2013 yılı içerisinde yapacağı yatırım ve projeleri açıkladı.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 2012 yılında başarılı bir çalışma yılı geçirdiklerine değinerek "2013 yılında halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl birçok proje ve yatırımla Akşehir'in çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" dedi. 2013 yılında 24 tane yatırım, proje ve hizmetin çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Başkan Oğul, 2013 yılında 150 bin metrekare kilitli taş, 10 bin ton asfalt, 2 bin metrekare granit taş döşeyerek, Akşehir'de ulaşılmamış nokta bırakmayacağız. Ayrıca Anadolu Lisesi karşınına yapacağımız Kuruçay Parkı ile halkımız ikinci bir hıdırlığa kavuşmuş olacak. Bölge cezaevini TOKİ konutlarına bağlayan yeni bir yol açacağız. Yine inşaatı devam eden bölge hastanesi'ne şehrimizin her yerinden ulaşılabilmesi için yeni yollar açacağız, bölge hastanemizin karşısına da iş merkezi yapacağız" diye konuştu.
Hıdırlık mesire alanı için alternatif bir yol açacaklarını aktaran Başkan Oğul, diğer projelerini de şu şekilde sıraladı:
"Kent Ormanı ile D-300 Karayolu'nun Akşehir Çayı kıyısından açılacak yol ile bağlanması, Akşehir'e dört adet yeni meydan yapılması, Kuruçay'daki yeni mezarlığa idari bina, taziye evi, morg ve gasilhane inşaatı, Gazi Pazarı'nın üstünün kapatılması, Güllü Orman'a hayvan pazarı yapılması, Güllü Orman'a hayvan barınağı yapılması, Güllü Orman'a et entegre tesisi yapılması, Selçuklu Lisesi yanındaki kerpiçliğe Selçuklu Parkı yapılması, Turizm Vadisi'ne Nasreddin Hoca Fıkra temalı heykeller yapılması, Eski Osmanlı Bankası'na (polis lokali) kent müzesi açılması, Yeni yaptırdığımız Nasreddin Hoca Konağı'nın üst katına Nasreddin Hoca Müzesi açılması, Belediye Fidanlığı'nın Bölge Hastanesi yanına taşınması, Kilise, Değirmen Sokak, Hacı Hamza Sokak, Tabak Hamam Sokak, Arasta, Rüştü Bey Hanı, Gavur Hamamı projeleri hazırlandı restorasyon için kaynak aranıyor, Ilıcaklar'ın evinin Belediye Konuk evi olarak restorasyonu, Takkasızlar Konağı restorasyonu, Nasreddin Hoca Türbesi'nin restorasyon projesi hazır. Nasreddin Hoca Türbesi'nin girişinin yeniden düzenlenerek burada tarihi mezar taşlarının sergileneceği müze oluşturma çalışması, Kilise ve Gavur Hamamı arkasından Kent ormanı ve Tekke'ye yol açılması ve istimlak çalışmaları."
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yapılacak her yatırım ve projenin Akşehir halkının daha iyi koşullarda yaşaması ve yaşam kalitesini artırılması amacıyla yapıldığını belirterek, "2013 yılında belirttiğimiz bu proje ve yatırımların dışında yıl boyunca bir çok çalışma ve yatırımı da yapmaya devam edeceğiz. 2013 Akşehir için doludizgin geçen bir hizmet yılı olacak" şeklinde konuştu.
(CF-AH-Y)

21.01.2013 12:42:38 TSI

Editör: Wan Haber