Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aksaray İl Koordinatörlüğü, Aksaray, Karaman ve Konya'dan katılan danışman firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
TKDK Aksaray İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen ve Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Salih Karlı tarafından yapılan bilgilendirmede, danışman firmaların, başvuru sahibi çiftçi ve girişimci ruhlu insanları yönlendirmedeki rolüne değinilerek, bu konuda daha dikkatli olunması ve güncel bilgilerin takip edilmesi gerektiği belirtildi. Aksaray İl Koordinatörlüğü'ne sunulacak projelerin hatasız ve daha hızlı bir şekilde hazırlanması için danışman şirketlerin önemli olduğunu belirten Koordinatör Biçen, "Bu bağlamda onların en iyi şekilde yetişmesi için emek sarf edilecek. Danışman firmalar bizim için önemli, çünkü onların iyi yetişmesi bizler için de, başvuru sahipleri için de önemlidir. Kaliteli projelere onların sayesinde ulaşacağız" dedi.
Danışman firmalara IPARD Programı ve proje hazırlama uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgi verilirken, proje hazırlığı sırasında karşılaşılan hatalı uygulamalardan ve başvuru paketlerinde sık görülen ve başvuruların reddine sebep olan bazı konularda uyarılarda bulunuldu. IPARD Programı ve proje başvuru kabul sürecinde yapılan değişiklikler hakkında da bilgiler verildi.
(YC-FM-Y)

16.02.2013 15:16:45 TSI

Editör: Wan Haber