Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların akıllı tahtalarla donatılması ve ders kitaplarının bilgisayar ortamına taşınmasını öngören Fatih Projesi kapsamında pilot iller arasında bulunan Aksaray'da 3 okulda 477 öğrenci ve 139 öğretmen olmak üzere toplam 616 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri katıldı.
Törende konuşan Vali Selami Altınok, geçmiş yıllara bakarak eğitimdeki bu denli gelişmenin insanı duygulandırdığını belirterek, "Gerek tabletlerimizin dağıtımında, gerek akıllı tahtanın kullanımında biz de Aksaray'da bir ilki başlatmış olduk. Bizim yaşadığımız 20-30 yıl önceki, 40 yıl önceki çocukluğumuzla 30-35 yılda Türkiye'nin gelmiş olduğu noktada gençlerimizin bugün kullanmış olduğu imkanları görünce insan duygulanıyor. Bilgiye ve erişime noktasındaki bu hızlı gelişim ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bunu çok hızlı bir şekilde başarmış olmasının gururunu yaşıyorum, duygulanıyorum. Biraz önce rehber öğretmenlerimizin bizlere yapmış olduğu sunumlarda sizlerde gördünüz, çocuklarımızda gördü, artık her şey bir bilgisayarın içinde. Çanta, kitap dahi olmadan veya e-maile ders alabilme veya işte Trakya'da, Ege'de, Doğu Anadolu'da her hangi bir öğretmenin anlatmış olduğu dersi de takip edebilme noktasında bilgisayarın bir tuşuna basarak bunu sağlayabilme açısından öğrencilerimizin gelmiş oldukları noktaya gıptayla bakıyorum, imreniyorum. Keşke bizim zamanımızda da olsaydı diyorum ama onlarla da gurur duyuyoruz. Zannediyorum ki, bu sistem zamanla oturdukça, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz bu teknolojiyi kullanma noktasında daha bir ivme kazandıkça gençlerimiz çok hızlı bir şekilde öğrenebilecekler" dedi.
Öğrenciler ise özellikle kitapları taşımaktan kurtulduklarını belirterek, teknolojiye ayak uydurmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere protokol tarafından tablet bilgisayarları dağıtıldı.
(YC-AH-Y)

15.02.2013 13:45:54 TSI

Editör: Wan Haber