Aksaray'da 6 katlı apartmanın çatısına çıkan 25 yaşındaki genç, eve bakamadığı gerekçesiyle eşinin kendisini terk etmesi üzerine intihar etmek istedi. Polis, olay yerine gencin 21 yaşındaki eşini getirirken, çatıdaki kocasına seslenen öfkeli kadın, "Ayıp değil mi sana, erkekliğe sığar mı bu?" diye isyan etti.
Olay, saat 14.00 sıralarında Büyük Bölcek Mahallesi 903 Sokak'ta bulunan Acar apartmanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya'da garsonluk yapan 1 çocuk babası M.Ç. (25), bir süre önce memleketi Aksaray'a geldi. Ancak, burada iş bulamayan M.Ç., iddiaya göre, ekonomik sıkıntı yaşamaya başladı. Bunun üzerine eşi S.Ç. (21), çocuğunu da alarak evi terk edip, yine Aksaray'da yaşayan annesinin yanına gitti. Eşini, eve dönmeye ikna edemeyen M.Ç., girdiği bunalım sonucu 6 katlı Acar apartmanının çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Demir korkulukları aşan M.Ç.'yi gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye zeminde branda açarak önlem alırken, polis de M.Ç.'yi ikna etmek istedi. M.Ç., annesinin evindeki eşinin getirilmesini istedi. Bunun üzerine bir polis ekibi S.Ç.'yi olay yerine getirdi.

"AYIP DEĞİL Mİ SANA, İN AŞAĞIYA"
Eşini çatıda atlamak üzere olarak gören S.Ç., polislerin arasından eşine bağırmaya başladı. Öfkeli kadın çatıdaki kocasına, "Ayıp değil mi sana? Ne geziyorsun sen orada? Aşağıya in, ne işin var senin orada? Çocuğunu babasız mı bırakmayı düşünüyorsun? Sen böyle yaparsan ben sana nasıl güveneyim. Erkekliğe sığar mı bu, in aşağıya" diye bağırdı. Daha sonra polisler S.Ç. ile birlikte çatıya çıktı. Polisler, yaklaşık 20 dakika boyunca konuşarak M.Ç.'yi ikna etti. M.Ç., meraklı kalabalığın alkışları eşliğinde demir parmaklıklardan geçerek, polislerin yanına gitti. M.Ç., eşiyle el ele apartmandan çıkarak, polis aracına bindirildi ve sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada, S.Ç.'nin annesi, polislerle kızının götürülmemesi için tartıştı. Yaklaşık 1 saat süren intihar girişimi boyunca meraklı kalabalık evlerinin camlarında, balkonlarında ve sokakta gelişmeleri izledi.
(YC-FM-AŞ-Y)

06.01.2013 16:39:01 TSI

Editör: Wan Haber