Aksaray'da bir mahallenin ortasına kurulan baz istasyonunu protesto eden mahalle sakinleri çocuklarıyla eyleme katıldı. Ellerinde pankartlarla sokağa çıkan mahalle sakinleri, baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını söyledi.
Olay, Paşacık Mahallesi'nde meydana geldi. Kurulan baz istasyonun sağlıklarını tehdit ettiğini ileri süren mahalleliler, istasyonun kaldırılmasını istedi. Seslerini duyurmak için bir eylem yapan mahalleliler, yerleşim yerlerinin ortasına kurulan baz istasyonlarının ne sonuçlar doğurduğunun dünyaca bilindiğini kaydettiler. Mahalle sakinleri adına konuşan Mehmet Akıncı, mahalle ortasına ve bin öğrencinin eğitim aldığı okula 200 metre mesafede kurulan baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptıklarını ifade etti. Mahalle ortasında baz istasyonu istemediklerini belirten Mehmet Akıncı, "Baz istasyonlarının bugün bütün dünyada yerleşim yerlerinin tam ortasında veya yakınlarında kurulduğunda orada yaşayan insan, hayvan ve bitki sağlığına ne kadar ölümcül zararlar verdiği artık herkesçe bilinmektedir. İstasyonların yaydığı elektromanyetik dalgalar en çok çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde etkisini göstermektedir" dedi. Akıncı, baz istasyonlarının çeşitli hastalıklara neden olduğunu sözlerine ekledi.
Mahalle sakinleri ise yerel idareden ve yöneticilerden seslerine kulak vermelerini isteyerek, destek beklediklerini belirtti. Baz istasyonunun sağlığa zararlı olduğunu belirten çocuklar ise baz istasyonunun biran evvel kaldırılması gerektiğini söylediler.
(YC-FM-Y)

24.01.2013 12:54:24 TSI

Editör: Wan Haber