Aksaray Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında yapıldı.
Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray OSB'de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 35 bin metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi. Toplantıda OSB altyapısı ile ilgili konuların görüşüldüğünü ve yapılması gereken işlerin kararlarını da aldıklarını ifade eden Vali Altınok, "İhalesi yapılan Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde yapılarak hizmete alınacak. OSB'deki doğal gaz altyapı sıkıntılarını gidereceğiz. Yine TEİAŞ'ın aktarma tesisleri tamamlandığında elektrik sıkıntılarını ortadan kaldırılacak. Hep beraber OSB'yi daha iyi oluşturacağız" dedi.
Aksaray OSB'nin iyi durumda olduğunu ve daha iyiye gittiğini ifade eden Vali Altınok, "Aksaray OSB'nin gelişimi, yakaladığı ivmeyi tüm Türkiye takip ediyor. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz. Aksaray'da aşı işi ekmeği olmayan insan kalmayıncaya kadar bu mücadeleleri yapacağız. OSB'deki gelişmeler Aksaray nüfusunun da hızlı bir şekilde artmasına vesile oluyor. Nüfus rakamları arttı. Aksaray nüfus toplamda bin artarken, şehir merkezi nüfusu 4 bin civarında arttı. Bu merkeze olan talebin, akışın, hızlı göçün devam ettiğini gösteriyor. Bu da buradaki sanayi tesislerinin, geçim kaynaklarının, imkanlarının, sosyal altyapının daha iyi olmasının vatandaşların da bunun bilincinde olmasının bir göstergesi. Elimizden gelen gayreti yapıp Aksaray'ı daha güzel noktalara çekmenin mücadelesini arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz" şeklinde konuştu.
(YC-FM-Y)

16.02.2013 16:31:22 TSI

Editör: Wan Haber