Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bu yıl 479'ncusu okunan '1001 Hatim'in muhabbet ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyledi.
Erzurum'da 479 yıldan buyana devam eden 1001 Hatim Okumaları şehrin ve ülkemizin adeta manevi koruması olarak yüzyıllardan buyana devam ettiğini belirten Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, "Bu manevi geleneği sürdürmek için Erzurumlu vatandaşlarımız özellikle Sabah Namazlarında camilerde bir araya geliyorlar. Hem Kur'an'ı Kerim okuyorlar hem de sonrasında yapılan toplu kahvaltılarla muhabbet ve kardeşlik duygularını pekiştiriyorlar" diye konuştu.
Aksak, 1001 Hatim okuma etkinliğine genç ve ihtiyar vatandaşlarımızın birlikte iştirak etmelerini çok güzel bir ortam oluşturduğuna dikkat çektiği açıklamasında, "Hatimleri genç-ihtiyar her yaştan vatandaşlarımızın birlikte okumaları çok önemlidir. Böylece bu güzel etkinliğin gelecek nesillere aktarılması da etkinliğin içerisinde gerçekleşmektedir. Camilerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almasını da sağlayan 1001 Hatim duasının yapılmasıyla ise insanımızın duyduğu haz adeta doruk noktasına çıkmaktadır. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda binlerce hatmin okunmasına katkı sağlayan vatandaşlarımıza ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki; Erzurum'da yaklaşık beş asırdır devam eden 1001 Hatim Okumaları, hatim okumalarını başlatan ve kendinden sonra da devam etmesi için arazi ve dükkanlarını vakfeden Pir Ali Baba ve geleneği bugüne kadar taşıyan ve ahirete göçmüş olan ecdadımızın ruhlarını da şad etmektedir" ifadelerine yer verdi.
Kendisinin de her yıl, 1001 Hatim Duasına katılmaktan büyük haz duyduğunu belirten Milletvekili Aksak, sözlerini hatim okumalarına iştirak eden tüm vatandaşlara teşekkür ederek tamamladı.
(ERZ-AT-Y)

18.01.2013 11:38:23 TSI

Editör: Wan Haber