Yalova'da AKSA fabrikasının deposunda çıkan yangın sonrasında AKKÖK Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada, "Can kaybı olmaması sevindirici" denildi.
AKKÖK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, AKKÖK Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü ve AKSA Fabrikası Genel Müdürü Cengiz Taş'ın ortaklaşa yaptıkları açıklamada, can kaybının olmamasının sevindirici bir gelişme olduğuna vurgu yapıldı.
AKSA fabrikasının ürettiği elyaf hammaddesinin depolandığı hangarlarda sabah saatlerinde çıkan yangın tamamen söndürüldü. Şirket yetkilileri ise bir basın toplantısı düzenleyerek yangınla ilgili bilgi verdiler. Fabrika içerisindeki Raif Dinçkök Salonunda düzenlenen toplantıda, AKKÖK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, AKKÖK Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü ve AKSA Fabrikası Genel Müdürü Cengiz Taş kameralar önüne geçti. AKÖK Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Dördüncü, konuşmasında, can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Yangının AKSA'nın bu gibi durumlara ne kadar hazırlıklı olduğunu da ortaya koyduğunu dile getiren Dördüncü, "Hiç istenmeyen şanssız bir olay. Ancak bu olay bize AKSA'nın bu konudaki sistemlerinin ne kadar mükemmel çalıştığını gösterdi. Elbette ki böyle bir olayın hiç yaşanmamasını isterdik. Müdahale en kısa sürede AKSA'nın müdahale ekibi tarafından yapıldı. Ayrıca kamu kurumları ile mükemmel bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışıldı. O nedenle kurumum adına bize destek veren tüm belediyelere teşekkür ediyorum. AKSA takımı hakikatten mükemmel bir performans gösterdi. Bir de böyle konularda en önemli olan şeylerden bir tanesi da kimsenin canına zarar gelmedi. Evet mala bir zarar geldi. Ama onu çalışır yeniden yaparız" dedi.
AKKÖK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz ise yangının tamamen söndürüldüğünü dile getirerek, "Ortada her hangi bir yerdeki tekstil hammaddesinin yanmasından daha farklı bir olay yok. Yangın söndürüldü. Mal kaybı var ancak can kaybının olmaması sevindirici bir durum. Yangında ne kadar hasar olduğunun tespitine yönelik çalışmalarımızı ise sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
(SÇ-ÖK-Y)

27.01.2013 18:07:11 TSI

Editör: Wan Haber