AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen Newroz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 81 ilinden Ankara'ya gelen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanları, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 


AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz istedik ki Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Türkiye’nin kadınlarıyla, etnik kökenleri ve inançları ne olursa olsun Ankara’da toplayalım, hep beraber Newroz’u kutlayalım. Türkiye’nin renkleri burada. Amacımız birlik ve beraberlik içinde el ele, gönül gönüle Newroz’u karşılamak” dedi. “Biz birlikte Türkiye’yiz” diyen Akşit, bu tablonun kadınlar tarafından sergilendiğine dikkat çekti.


Newroz Bayramı’nın simgesi olan ateş, bu kez kadınlar tarafından yakıldı. Ateşin etrafında hep birlikte kardeşlik mesajı veren AK Parti'li kadınlar, yaktıkları ateşin üzerinden atladı. Bu esnada il dışından gelen bir kadın kolu başkanı, ateşin üzerinden atlarken dengesini kaybederek yere düştü. Yaşanan Newroz kazasının ardından, coşku kaldığı yerden devam etti. Davul zurna eşliğinde halay çeken kadınlar, bir yandan da zılgıt çekti.
Newroz Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte halk oyunları ekibi de yöresel oyunlar sergiledi. Kutlamalar halay çekilerek son buldu.

""

Editör: Wan Haber