Van'ın Gevaş (Westan) ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Nazmi Sezer, belediyeye ait taşınmazlardan olan ilçe merkezindeki bir arazi üzerine hizmet binası ve polis lojmanları yapılması amacıyla hiçbir ücret alınmadan daha önce Gevaş Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis ederken; şimdi de jandarma karakoluna yer tahsis etme arayışına girdi. 

Daha önce belediyenin arazisi emniyete tahsis edildi

Belediye Başkanı Sezer, 17 Nisan 2013 tarihli meclis toplantısına Gevaş Emniyet Amirliği'nin hizmet binası ve polis lojmanı için yer talebine dair dilekçe sundu. Sezer'in dilekçe vermesinin ardından söz konusu talep AKP'li başkan ve meclis üyelerince gündeme alındı. Belediye meclis toplantısı AKP'li meclis üyeleri ve AKP'li belediye başkanı tarafından "Gevaş İlçesi Orta Mahallesi Pafta: 9, Ada: 135, Parsel: 44'te bulunan taşınmaz üzerine Hizmet binası ve polis lojmanları yapılması" başlığıyla ele alınan meclis gündem maddesinde belediye meclisine sunuldu. Söz konusu arazinin emniyet amirliğine tahsis edilmesi ile ilgili gündem maddesi 4 ret oyuna karşın 8 evet oyuyla belediye meclisinden geçirilerek söz konusu arazi emniyet müdürlüğüne tahsis edilmiş oldu.

AKP'nin elindeki belediyelerde oyunlar bitmek bilmiyor

İlçenin Orta Mahallesi'nde (Karşıyaka) bulunan belediyeye ait taşınmaz araziyi hiçbir karşılık almadan Gevaş Emniyet Amirliği'ne tahsis eden Belediye Başkanı Sezer, şimdi de İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ilçe merkezinde yapmayı planladığı yeni bir karakol için arazi tahsis etmeye çalışıyor. AKP'li Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, aynı talebini belediye meclisi gündemine taşıdı. AKP'li Sezer, Gevaş Belediye Meclisi'nin 2013 Ağustos ayı meclis toplantısına ilişkin hazırladıkları gündem maddesiyle yine hiçbir karşılık almadan Gevaş İlçesi Orta Mahallesi'nde bulunan belediyenin arazisini karakola tahsis etmek için meclisten talepte bulundu. Sezer'in talebi bu sefer meclis üyelerince kabul görülmedi. 

AKP'li belediye jandarmaya yeni karakol için arsa temin etme arayışında!

Söz konusu belediye arazilerinin emniyet ve jandarmaya tahsis edilmesine karşı çıkan BDP'li Gevaş Belediye Meclis üyesi Faysal Parlak, Gevaş'ta belediyenin hizmet konusunda hiçbir çaba sarf etmediğinin kaydederek, belediye başkanının, belediyeye ait taşınmazları karşılıksız emniyete devredilmesini kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Gevaş'ta belediye başkanın öncülüğünde emniyet müdürlüğüne karşılıksız bir şekilde bir arsanın hibe edildiğini söyleyen Parlak, şimdilerde aynı şekilde jandarmaya arsa temin etme arayışında olduğunu dile getirdi. Jandarmanın talebi ile AKP'li belediye başkanının arsa bulma arayışında olduğunu belirten Parlak, "Jandarma komutanlığı müracaatı üzerine belediye başkanı meclis üyeleriyle beraber bu öneriyi meclise getirmiştir. Son toplantımızda bu belirlenen arsa üzerine olan talep meclis kararı ile ret edildi" dedi. 

'Karakol yapımına izin vermeyeceğiz'

Parlak, yapılacak karakol konusunda halkın bilgilendirilmesi ve bu hususta duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi. Hiçbir şekilde ilçe merkezinde karakol yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Parlak, Belediye Başkanı Sezer'in, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın batıdaki askeri birliklerin doğudaki illere kaydırılacağını belirtmesi üzerine yeni karakol yapma arayışlarına girdiğini ve bunun hükümetin eskiden süre gelen bir politikası olduğuna işaret etti.

 ""

Editör: Wan Haber