Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Sözcüsü Necmettin Sarısaltık, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Akpınar Kentsel Dönüşümü konulu toplantıda mahalle sakinlerinin kafalarındaki soru işaretlerinin tam anlamıyla giderilemediğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı sunumla bölge halkının proje hakkında bilgilenmesini sağladığını belirten Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği Sözcüsü Necmettin Sarısaltık, "Öncelikle Büyükşehir Belediyesi'ne bu paylaşımda bulunduğu için teşekkür ediyoruz. Akpınar mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili tasarlanmış projenin daha güvenli yapı ve aynı zamanda modern bir yaşam bölgesi olarak tasarlanmış olmasının mahallemize katma değer katacağının farkındayız. Ancak, bu sürecin nasıl işleyeceği, emsalin kaç kat artırılacağı, kaç dükkân yapılacağı ile ilgili netlik oluşmadığından mahalle halkımızın kafasındaki karışıklık devam etmektedir. Bu durum da bölge halkının yaşam kalitesini düşürmektedir" dedi.
"RANDEVU TALEP ETTİK"
Durumun bir an önce netlik kazanması amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den randevu talep ettiklerini belirten Sarısaltık, "Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği olarak kentsel dönüşüm sürecine katkı koymak amacıyla büyükşehir belediye başkanımızdan randevu talep ettik. Kentsel dönüşüm sürecinin başarıya ulaşması için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye mahalle halkımızın görüşlerini iletip kafalardaki soru işaretlerini kendisiyle paylaşıp endişeleri ve tereddütleri gidermesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
DÖNÜŞÜME KARŞI DEĞİLİZ
Ortaya güzel bir dönüşüm çıkması adına ilgili meslek odalarının ve STK'ların da görüşlerinin alınması çağrısında bulunan Sarısaltık, " Mahalle halkı olarak kentsel dönüşüme karşı değiliz. Akpınar'da yaşayan vatandaşlarımızın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den beklentisi ilgili STK ve akademik odaların da görüşünü alarak, öncelikle mahalle halkımızı mutlu edecek ama Bursa'da yaşayan herkesin gurur duyabileceği ve hakkaniyet kuralları içerisinde örnek olacak bir kentsel dönüşümü gerçekleştirmesidir" diye konuştu.
(MA-

04.02.2013 11:18:46 TSI

Editör: Wan Haber