Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği yöneticileri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan Akpınar Mahallesi'nde oturanlar tarafından kurulan Akpınar Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin yöneticileri, kaygılarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile paylaştı.
Toplam 2 bin 370 kişiyi temsil eden bir dernek olduklarını ifade eden Dernek Sözcüsü Necmettin Sarısaltık, "Kentsel dönüşüm sürecinde şeffaf davranılması ve kent dinamikleriyle ortak hareket edilmesi en büyük isteğimiz. Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm süreci ile ilgili birtakım kaygıları var. Akpınar Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında kimsenin mağdur olmaması, sürecin ilgili kent dinamikleriyle birlikte yürütülmesinden yanayız. Osmangazi Belediyesi sınırlarında yer aldığımız için başkanımız olarak sizden de bu konuda destek bekliyoruz. Rant peşinde değiliz" dedi.
Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda daha evvel bir tecrübe yaşadıklarını hatırlatan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak yapılan kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bir envanter çalışmamız var. Zemin etüdü, binaların fiziki durumu, sosyal yapıları ve gerekli tüm araştırmaları yaptık. Sivil toplum kuruluşları ve müteahhitlerle görüşüyoruz. Akpınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm süreci Büyükşehir Belediyesi kapsamında. Bize bu konuda görev düşerse her türlü desteğe hazırız" dedi.
Belediye olarak her ne kadar geniş kapsamlı çalışma yürütseler de, kentsel dönüşüm sürecinin en önemli ayağının vatandaş olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Kurmuş olduğunuz dernek, herkesin sesi olma noktasında çok önemli bir girişim. Osmangazi olarak kentsel dönüşüm konusunda çok önemli tecrübe ve birikimimiz mevcut. Bu birikimimiz doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Tabii ki vatandaşın mağdur olmaması bu süreçte en önemli unsur, ancak bir deprem ya da bir doğal afet anında o vatandaşın burnunun dahi kanamaması da bizim önceliğimiz" dedi.
(MŞ)

28.01.2013 16:35:43 TSI

Editör: Wan Haber