Manisa Belediyesi'nin hazırladığı Revizyon ve İlave İmar Planı son olarak Akpınar Mahallesi'nde anlatıldı.
Düzenlenen toplantıya Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Mazlum Yüzgider, Şehir Planlamacıları İsmail Günal, Ahmet Turgut, Akpınar Mahalle Muhtarı Ali Erten ile birlikte mahalle sakinleri katıldı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, hazırladıkları planla ilgili olarak vatandaşların kafalarının karıştırıldığını belirterek, "Manisa merkezde 1960 yılından önce üç katlı plan vardı. Ama 1989 da Manisa yeniden planlandı. O zaman İmar İskân Bakanlığı bu planı hazırlayan kurumdu. Şu anda görüyoruz Manisa üç kattan 12 kata çıkarıldı. Ama Manisa'nın yeşil alan, sosyal alan ve otopark alanı sorunları çözülemedi. Şimdi imar planları yapılırken, insanların yaşadıkları bölgede sağlıklı konutlarda refah içinde yaşaması planlanır. Ama 1989 yılında yapılan plan o günün şartlarına göre yapılmış, ancak bugün bu plan artık Manisa'nın ihtiyacına cevap veremiyor" dedi. Hazırladıkları planın geç kalınmış bir plan olduğunu ifade eden Açıkdil, "Bizim yaptığımız planın aslında 10 yıl önce yapılması gerekiyordu. Nüfusun bu kadar artmaması gerekirdi. Baktığımızda Organize Sanayi Bölgesi'nde 40 bin kişi çalışıyor. Şimdi OSB'de yeni alanlar açılıyor. Bununla birlikte kentimize çalışmak için gelecekler nüfusun artmasına neden olacak. Buda yeni planın ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Ama muhalefet partileri buna karşı çıkıyor. Bu planın yapılmasını istemiyorlar. Şehrimizin böyle kalmasını istiyorlar. Kendilerinin bir önerisi de yok" dedi.
Yeni planlanacak bölgelerde Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, kendisinin ve hiçbir meclis üyesinin arsasının da olmadığını dile getiren Açıkdil, "Bizim burada arsamız yok. 'İmar yapalım da değerlensin' diye bir düşüncemiz de yok. Sizlerin beğenmediği bir planı yapmak tabiî ki olmaz. İtirazlarınız var. Sizlerinizin itirazlarını değerlendirdik. Sizin yerleriniz aynen kalabilir, ama imarsız alanlarınızın planlanması gerekir" diye konuştu.
"PLANCILAR BİLGİ VERDİ SORULARI YANITLADI"
Başkan Yardımcısı Açikdil'in konuşmasının ardından Şehir Plancıları İsmail Günal ve Ahmet Turgut hazırlanan planla ilgili olarak Akpınar Mahallesi sakinlerine harita üzerinde bilgi verdi. Hazırladıkları planda kimseyi mağdur etmeyi düşünmediklerini ifade eden Şehir Planlamacısı Ahmet Turgut, "Biz Manisa'ya hizmet etmeye geldik. Yaptığımız işinde her zaman arkasındayız. Siz istemiyorsanız tabiî ki plan yapılmaz. Sizin yerleriniz aynen kalsın, diye zaten biz raporumuz da belirttik. Yerinizde aynen oturmaya devam edin" dedi. Şehir planlamacıları daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı, kafalarında ki soru işaretlerini kaldırmaya çalıştı.
"MUHTAR ERTEN MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ"
Akpınar Mahalle Muhtarı Ali Erten, düzenlenen toplantının ardından bir açıklama yaptı. Mahallelerinde yapılan son toplantıdan memnun ayrıldıklarını belirten Erten, "Bugün yapılan toplantıdan mahalle halkı olarak çok memnun kaldık. Burada 200-300 kişi bir araya toplanıp, bloklarda oturtulmak isteniyordu. Biz mahalle olarak bunu istemiyorduk. Başkan yardımcılarımız ve imar plancılarımız bugün mevcut planlarının aynen kalacağını ve herkesin kendi evinde oturmaya devam edeceğini söyledi. Biz kendilerine güveniyoruz ve isteklerimizi göz ardı etmedikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.
(AY-ÖND-Y)

05.01.2013 16:58:10 TSI

Editör: Wan Haber