Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), ülkemizde her 8 kadından birini hayatının belirli bir döneminde tehdit eden meme kanseri hakkında, bilgilendirme semineri düzenledi.
Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) 2012 yılının son seminerinde, günümüzde en çok görülen kanser türlerinin başında gelen 'Meme Kanseri' konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) düzenlenen bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan, Medstar Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, katılımcılara meme kanseri hakkında bilinmeyenleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı.
Prof.Dr. Özdoğan yaptığı konuşmada, meme kanserinin, meme hücrelerinde başlayan kanser türü olduğunu ve akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser çeşidi olduğunu söyledi. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalandığını ifade eden Prof.Dr.Özdoğan, 1970'lerden bu yana meme kanserinin görülme sıklığında artış yaşandığını, bu artışın en büyük nedeninin ise yaşam biçiminden kaynaklandığını kaydetti.
Meme kanserinin erken tespit edilmesi durumunda hastanın yüzde 90'nın üzerinde yaşam şansına sahip olduğunu belirten Prof.Dr.Özdoğan, "Meme kanseri, memenin dışına yayıldığında koltuk altındaki lenfatik nodüller en sık görülen yayılım yerleridir. Kanser hücreleri memenin diğer Lenf nodlarına, Kemiğe, Karaciğer ve Akciğere yayılabilir. Her kadın meme kanseri gelişme riskine sahiptir. Gerçekte, meme kanseri gelişen kadınların çoğunda risk faktörleri belli değildir" dedi.
Prof.Dr.Özdoğan konuşmasının sonunda, her kadının ayda bir kez kendi kendini kontrol edebileceğini ve belki de bu yolla büyük bir tehlikenin de önüne geçmiş olabileceğini sözlerine ekledi.
(Sk-Y)

29.12.2012 12:41:24 TSI

Editör: Wan Haber