Büyükşehir Belediyesi, kentteki kaçak yapılaşma ile mücadeleyi sürdürüyor. İlgili daire başkanlıklarının koordinasyonunda Akköprü Deresi kenarındaki toplam 8 gecekonduya 775 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereği işlem yapıldı. Ekiplerin uyarılarına rağmen gecekondu sahiplerinin bir kısmının hala evlerini boşaltmaması üzerine Büyükşehir Belediyesi, bu şahıslara son kez süre tanıyarak yıkım işlemine boşaltılan 8 gecekondunun yıkımıyla başladı.

Yıkılan gecekonduların hafriyat atıkları şehir dışına taşınırken, gecekonduların yerinin ise yapımı devam eden park alanıyla birleştirileceği belirtildi.

Yaklaşık bir yıldır tebligatlarla kondu sahiplerini uyardıklarına dikkat çeken yetkililer; tapusu olmayan, ruhsatsız ve gerekli izinler alınmadan oldu bittiye getirilerek yapılan hiçbir yapıya yeni yönetim döneminde müsaade edilmeyeceğini söylediler. Yetkililer, ayrıca gecekondularda hala ikamet eden vatandaşların evlerinden söktükleri kapı, pencere, briket ve diğer malzemeleri taşımaları için ücretsiz araç desteği sunduklarını da sözlerine ekledi. Belediye yetkilileri, kentte gecekondulaşma ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini de kaydetti. (iha)

Editör: Wan Haber