Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni" Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törende, Van Tuşba Akköprü İlköğretim Kurumları, "Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi" kategorinde Bölge Ödülüne layık görüldü. Akköprü İlköğretim Kurumları okul müdürü Mehmet Tahir ARSLAN liderliğinde; idareci, öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle kurumsal olarak geliştirdikleri, velilerin eğitim öğretim süreçlerine daha aktif katılımlarını hedefleyen toplam 13 alt bileşenden oluşan projelerini uygulayarak hedeflerinin neredeyse tamamını gerçekleştirmeyi başardılar.

Bu başarıyla Türkiye genelinde 106, kendi kategorilerinde ise  14 eğitim kurumu arasına girmeyi başararak Milli Eğitim Bakanı sayın İsmet YILMAZ imzalı Başarı Beratı, plaket ve Başarı Belgesi ödülünü aldı. 

2-281.jpg

 Akköprü İlköğretim Kurumları çok dezavantajlı bir bölgede bulunmasına rağmen son yıllarda ekip olarak geliştirdikleri "Yeni Okul Modeli" uygulamaları kapsamında değişim dönüşüm süreçlerini başarıyla gerçekleştirerek eğitim öğretim, çevre, geridönüşüm, veli eğitimi, olumlu davranış geliştirme, şiddeti ortadan kaldırma, spor, sosyal, bilimsel ve kültürel çalışmalarla farklı bakış açıları geliştirmeleri dikkat çekmektedir.

Editör: Wan Haber