Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, "Çirkin medya, hakara makara denilen sosyal medya ile artık milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün. Ulaşılan bu kişileri de yönetmek mümkün" dedi.
Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda teknoloji ve bilişim üzerine gerçekleşen söyleşide konuşan Akın, ilk olarak kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Teknolojinin sadece bilgisayardan oluşmadığını belirten Özgür Akın, "Teknolojinin gelişmesi halinde insanlar işsiz kalacak teorisi kesinlikle yanlıştır. İnsanlık tarihi boyunca teknoloji vardır. Bilgisayar teknolojisinin başladığı yıllarda insanlar bilgisayarı bir oyun makinesi gibi görüyorlardı. Günümüzde baktığımız zaman her şeyin başı olmazsa olmazlarından biri bilgisayar teknolojisi. Toplumları yönetmek bilgiyi yöneltmek, bilgiyi yönetmek ise teknoloji ile mümkündür" dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPILMADI
Bir dönem siyasete atılmak istediğini belirten Özgür Akın, şöyle konuştu: "Türkiye'de Teknoloji Bakanlığı kurulacaktı. Teknoloji Bakanı olup Türkiye'yi ileri seviyelere getirmek istiyordum ama olmadı. Bugüne kadar teknoloji bakanlığı hâla kurulmadı. Sanayi Bakanlığı ile birleştirdiler. Bugün adı ile sanı ile bilim ve teknolojiye gerekli önemi gösteriyoruz diyemiyoruz. Maalesef ülkemizde bilim ve teknolojiye gerekli önem gösterilmemektedir. Çok sektörde yatırım yapıldı bilim ve teknolojiye yatırım yapılmadı"

TÜRKİYE'DE İNTERNET YOK
Türkiye'de hâla ADSL gibi yavaş bir bağlantının kullanıldığını belirten Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, şunları söyledi: "Türkiye'de tabiri caizse internet yok. Örneğin, ÖSYM sonuçları açıklarken puanlar usulü görebileceğimiz üç beş tane yazılı ortamda bilgi açıklanacak. Ama serverlar kilitleniyor. Diğer tarafa bakın bir sosyal medya şirketi eş zamanda milyonlarca kişiye video izletiyor, dünyanın öbür ucunda merkezleri bulunuyor. Türkiye'de internetin altyapısı güçlendirilmemiştir. Her yere ADSL döşemişler. ADSL Avrupa'da kullanılmıyor artık. Türkiye'de lüzumsuz yapılan yatırımların yüzde 1'i teknolojiye ayrılsa her şey değişir"

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili kullandığı kelimeleri eleştiren Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Gelecekte bilişim ve teknoloji ile yani sosyal medya ile dünya yönetilecek. Gazetelere baktığımız zaman günlük 200 bin okura ulaşıyor. Ama 16 yaşındaki bir çocuk sosyal medya ile milyonlara ulaşabiliyor. Başbakan Erdoğan, sosyal medya için 'Çirkin medya', Twitter için ise 'Hakara makara' demişti. Çirkin medya, hakara makara denilen sosyal medya ile artık milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün. Ulaşılan bu kişileri de yönetmek mümkün."
(HG-ÇY-HO-Y)

11.12.2012 14:03:49 TSI

Editör: Wan Haber