Sivas'ın Akıncılar ilçesinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, caddelerde snowboardla kayak yaptı.
Akıncılar ilçesinde yaşayan Muhammet Sevinç(27) isimli genç snowboard takımları ile Cumhuriyet mahallesinde bulunan bir yamaçta geceleri kayak yapıyor. Caddede ve mahalle aralarında snowboardla kayak yapmanın keyifli olduğuna değinen Muhammet Sevinç, "Kayak pisti olmayan bir ilçede yaşıyorsanız, snowboard veya kayak takımlarınız varsa bu 70 santimetrelik karın keyfini snowboard yaparak çıkartmanın zevkini tatmak çok güzel bir duygu" dedi.
Karın yağmasını aylardır bekleyen ve karı sevdiğini belirten Sevinç, "Ben ilçede özel bir şirkette görevli olarak çalışıyorum. Vardiyalı olarak çalışmamdan ve ilçemizde de bir kayak pisti bulunmamasından dolayı hobi olarak yaptığım bu snowboard la kaymak için önceki yıllarda arkadaşlarımla beraber ilçemize en yakın olan Erzincan ve Erzurum ilinde bulunan kayak tesislerine gidiyorduk. Şimdi ise iş yerindeki çalışma şartlarımız uygun olmadığı için dışarı il ve ilçelerde bulunan kayak tesislerine gidemiyorum. Bende snowboard kayak takımlarımla geceleri işten fırsat buldukça mahallemizde bulunan yamaçlardan kayarak karın ve kışın zevkini çıkarıyorum. Buradan şunu da yetkililere iletmek istiyorum. Akıncılar'ın ve Sivas'ımızın çok güzel doğaya sahip yaklaşık 2 bin rakımlı bir Kızıldağı bulunmaktadır. Buraların doğal güzelliklerini de bozmadan çok mükemmel turistlik tesisler yapılarak halkın hizmetine sunulabilir. Buradan hem yetkililer, hem esnaf, hem de halkımız faydalanabilirler. İlimizde ve ilçemizde birkaç kişiye ekmek kapısı açılır, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez kış turizm noktası haline gelir. Bizlerde başka illere gitmek zorunda kalmayız" dedi.
(AÖ-Y)

09.01.2013 17:25:24 TSI

Editör: Wan Haber