Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, İlçe Emniyet Amiri Turgay Olgun ve ilçede görev yapan polis memurları, yaban hayatı için doğaya yem bıraktı.
Etkili olan kar yağışının ardından Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, İlçe Emniyet Amiri Turgay Olgun ve ilçede görev yapan emniyet personeli yol kenarları, ırmak yatağı ile kırsal alana 200 kilo buğday ve ekmek bıraktı.
Kaymakam Yakınoğlu; ''Yoğun kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları düşünerek İlçe Emniyet Amirimiz Turgay Olgun ve çalışma arkadaşları ile beraber ilçemizde yaban hayvanlarını korumak ve aç kalmalarını bir nebze olsun önlemek için ilçenin çeşitli yerlerine buğday ve ekmek bıraktık. Doğadaki dengenin bozulmasının hepimizi olumsuz etkilediğini bilmemiz gerekiyor" dedi.
Yakınoğlu, ekolojik dengenin ve yaban hayatının sürekliliği için bu tür etkinliklere önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirtti.
İlçe Emniyet Amiri Turgay Olgun ise; "Yoğun kar yağışı nedeniyle av ve yabani hayvanlar beslenme sıkıntısı çekiyor. Bu nedenle kısmen de olsa hayvanların ihtiyaçlarını gidermek için, ilçe kaymakamımız ve emniyet personelimizin de destekleri ile doğaya yem bıraktık. Ayrıca belirli aylardaki av yasağına avcıların ve vatandaşlarımızın da uymasını istiyoruz. Yasağa uyulması asayiş, güvenlik ve huzur açısından bizim için çok önemlidir" diye konuştu.
(MS-TB-ZB-Y)

10.01.2013 17:09:35 TSI

Editör: Wan Haber