Akıncılar ilçe Emniyet Amirliği merkez ve köy muhtarlarına yönelik kontör ve para dolandırıcılığı konusunda seminer düzenledi.
Akıncılar Öğretmen evinde gerçekleştirilen seminerde vatandaşları, 'emniyetten arıyorum' kontör veya para göndermeniz gerekiyor gibi gelen telefonlara itibar etmemeleri konusunda uyaran Akıncılar ilçe Emniyet Amiri Turgay Olgun, "Vatandaşlarımız üzerine kaç mobil hat mevcut olduğunu öğrenmeleri için mobil hat uygulama sistemi kuruldu. Bu sisteme vatandaşlarımızın arama motorlarına hat sorgulama yazarak internet adresi üzerinden ulaşabilirler. Muhtarlarımız bu konuda çok duyarlı olmalı ve vatandaşları bilgilendirmelidir" dedi
Ayrıca iş yeri sahiplerinin mevcut kamera sistemlerini kontrol ederek aktif hale getirmeleri gerektiğini ifade eden Olgun, "Güvenlik kameraları ilçemizde meydana gelebilecek olaylarda bizlere en iyi yol gösteren ve olayları hızlı çözmemizi sağlayan bir sistem bütün esnaflarımız kendi iş yerleri güvenliği için güvenlik kamera sistemlerini kurmaları gerekmektedir" diye konuştu.
(MS-UY-AÖ-Y)

24.01.2013 16:01:08 TSI

Editör: Wan Haber