Hayatlarımız akıllı telefonlarla birlikte çok değişti ve yaşam içerisinde kullanımları açısından bir sınırları bulunmuyor gibi. Akıllı telefonlar birçok amaca hizmet ediyor. Çağrı yapıyor, mesaj atıyor, sosyal ağlara ve daha fazlasına göz atıyor ve anılarımızı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarını kullanıyoruz. Bunlardan başka şimdiye dek aklınızın ucundan geçmemiş olabilecek telefonlarla yapılabilen birkaç zekice şey var. Akıllı telefonlar ile daha fazla neler yapılabilir diye daha önce düşünülmüş fikirlere bu yazıda göz atacağız. İşte akıllı telefonlar ile herkesçe yapılabilecek 6 zekice ve şaşırtıcı şey.

Uzaktan Kumandanın Pillerini Deneyin
Uzaktan kumandanızı kullanırken çalışmadığını fark ettiğinizde tamir ettirmek ya da yeni bir tane satın almak için mekan aramanız gerekebilir. Pili kontrol etmenin veya uzaktan kumandanın çalışıp çalışmadığını anlamanın daha önce aklınıza gelmemiş olabilecek çok kolay bir yolu var. Uzaktan kumandayı alın, cep telefonunuzun kamerasını açın, kumandayı kameraya doğru tutun, dilediğiniz tuşa basın ve telefonunuzun ekranında herhangi bir ışık görürseniz bu durumda sorun kumandanın pilleri ile ilgilidir ve uzaktan kumandanızda arıza yoktur. Bundan sonra yapmanız gereken kumandanızın pillerini yenisi ile değiştirmek.

Ekranınızı Yansıtın
Arkadaşlarınıza tatilde yaptığınız gezilerin fotoğraflarını göstermeye niyetlendiniz ya da bir iş görüşmesinde bir şey izletmek zorunda kaldınız ve ne bir kablonuz ne de bilgisayara telefonu bağlamak için gerekenler var, kaygılanmanıza gerek yok. Bu sıkıntılarınızdan sizi kurtaracak çeşitli uygulamalar var. Bunlardan biri olan APower Miror’ı yükleyin ve artık akıllı telefonunuzdan multimedya dosyalarını oynatabilir ve rahatlıkla sunum yapabilirsiniz. Sevdiğiniz oyunu oynarken bir taraftan da yayınlayabilirsiniz. Kablolara veda edin!

Çocuklarınızı Uzaktan Denetleyin
Bugünlerde ebeveynler için en büyük güçlük çocuklarının denetimi ve bu konuda ne yapacaklarıdır. Bu, çocukların güvenliği ve korunmaları nedeniyle çok önemli bir konudur. Çocuklar acil durumlarla karşılaştıklarında hızlı bir şekilde karar veremezler, bundan dolayı kaçırılabilirler ya da zarar verilebilirler. Örneğin, WhatsApp gibi bir anlık mesajlaşma yazılımı üzerinden maruz kaldıkları bir zorbalığa tepki veremeyebilirler. bu ve benzeri durumlar için ailelere büyük yardım sağlar. Bu yazılımlar ile çocuklarınızı uzaktan gözetebilir, nerede olduklarına bakabilirsiniz. Eve güvenli bir şekilde vardıklarından emin olabilir, her an onları rahatsız etmeden gözetleyebilirsiniz.

Emniyetli Araç Sürün
Telefon kullanırken araç kullanımı imkansız hale gelebilir. Maalesef pek çok şoför telefon kullandığı için yayaların ölümüyle sonuçlanan kazaya karışmaktadır. Ancak şimdi iOS cihazlar dikkati dağıtan mesaj ya da arama gibi herhangi bir şeyi engelleyebilen özelliklere haizdir. Diğer taraftan gece araç kullanırken ve devamlı dikkatinizin yolda olmasını istediğinizde HUDWAY gerçekten size çok yardımcı olacaktır.

Bilgisayardan Mesajlaşın
Telefonunuz arızalı ancak mesaj göndermeniz gerekiyor. Facebook Messenger gibi mesajlaşma yazılımları masaüstü bilgisayarlardan haberleşmenize yardımcı olur ama dizüstü bilgisayarınızdan nasıl mesaj atabileceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Telefonunuzun arızalı olmasına rağmen biriyle haberleşmek istediğinizde de bu yol kullanılabilir. Mesaj atmak için bilgisayarınıza kurabileceğiniz Mighty Text mükemmel ve çok basit bir yazılımdır. Cep numaranızdan gelen ve giden tüm mesajları bilgisayarınızdan okuyabilirsiniz.

Güvende Olun
Tacizin giderek yaygınlaştığı günümüzde kadınlar gece geç saatlerde güvende sayılmazlar. Eğer bir kadın yalnız yolculuk etmek ya da misafirlikten eve geç gelecek ise çok tedbirli olmalıdır. Fakat dışarıda iken güvenliğinizi artıracak çeşitli uygulamalar piyasadadır. Tehlikeli bir durum ortaya çıkarsa acil servis numaraları ya da kolluk kuvvetleri ile iletişime geçebilen yazılımlar yanınızda. Süper! *

*Tanıtım Yazısıdır.

Editör: Wan Haber