Çin'in en meşhur telefon markası olarak görülen Xiaomi Dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Android olan bu telefon Dünya pazarına çok hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Piyasalarda yer almaya başlayan Xiaomi için Türkiye'de çok fazla akıllı telefon talebi olması ve diğer markalara göre daha ucuz olacağı düşünülerek Türkiye'deki pazara çok hızlı girmesi bekleniyor.

 

Çok kısa sürede Android akıllı telefon piyasasında yer eden ve bu pazarın en iyileri arasında 3. sıraya kadar yükselen Xiaomi önümüzdeki yıllarda piyasayı alt üst edecek gibi görünüyor.

 

Son 3 ay içerisinde 20 milyon civarında satış yapan Xiaomi, akıllı telefon pazarında LG,HTC,Sony ve Huawei gibi markaları sollamış durumda. Lei Jun yaptığı açıklamada 5 ila 10 yıl arasında bir süreçte Apple ve Samsung'u geride bırakacaklarına olan inancının tam olduğunu ifade etti. Zirvede yer ettikten sonra tüm dünyada geniş çaplı bir ürün yelpazesi ile hizmete başlayacaklarını da ifade etti.

 

Yazılım anlamında da önemli işlere imza atmak isteyen Xiaomi'nin MI adında kullanıcı arayüzü ve farklı uygulamaları da mevcut. Bu platformdaki kullanıcı sayısı 60 Milyonu aşmış durumda. Önümüzdeki senenin sonunda 200 milyon hedef koyduklarını belirten Xiaomi yetkilileri firmanın ürün satışları ile bu rakamı kolaylıkla yakalayabileceklerini söylüyor.

 

Editör: Wan Haber