Vestel, FATİH Projesi kapsamında düzenlenen ikinci akıllı tahta ihalesini kazanarak Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. Vestel, 347 bin 367 adet akıllı tahta için 999 milyon 722 bin 226 lira teklif vererek ihalenin en düşük teklif veren firması oldu. Vestel, akıllı tahtaları ile 81 ilde 41 bin 996 okula girecek. FATİH Projesi kapsamında düzenlenen akıllı tahta projesinin 85 bin adetlik ilk fazını da Vestel kazanmıştı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi FATİH'te yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Devletimizin bu proje ile ülkemizin geleceği için çok önemli bir adım attığına inanıyoruz. Bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. FATİH projesi bizim için aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Ortadoğu ve Avrupa'ya örnek oluşturan bu proje kapsamında akıllı tahtalarımızı, çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturuyoruz. FATİH projesi ile Türkiye'nin dünya eğitim teknolojileri alanında lider olmasını sağlayacağız.”

VESTEL AKILLI TAHTA'YI DÜNYAYA İHRAÇ EDECEK
Akıllı tahtaları ile sadece Türkiye'de değil yurtdışında da varlık gösterdiklerini söyleyen Turan Erdoğan şunları ifade etti:

“Akıllı tahtalarımız ile yurtdışında da büyük ilgi görüyoruz. İngiltere, Almanya ve Avustralya ile ihracat çalışmalarına başladık. Avrupa haricinde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avustralya dahil dünyanın birçok bölgesinden akıllı tahtalarımıza talep var. Önümüzdeki dönemde yapacağımız anlaşmalarla ihracatımızı arttıracağız. Gerçekleştireceğimiz ihracatlar ile ülkemizin ihracat kapasitesine de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”

Editör: Wan Haber