Van TSO Protokol Salonu’nda yapılan toplantıya Van TSO Başkanı Necdet Takva başkanlık yaptı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO’yu yönetirken 9 kişilik yönetim, 35 kişilik meclisten ziyade katılımcı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve bu nedenle oda üyesi kişilerin, oda yönetiminde yer almaları için kurullar oluşturduklarını belirtti. Takva, “Akil Tacirler Kurulumuzda bu kurullarımızdan bir tanesi. Aklına, sermayesine, gücüne, deneyimine güvendiğimiz, emin olduğumuz odamız organlarından yer almayan üyelerimizden oluşturduğumuz Akil Tacirler Kurulumuza oda olarak her türlü lojistik desteği vereceğiz. Akil insanlardan önce akil tacirleri oluşturduk. Aklına, sermayesine, deneyimine, iş hacmine güvenebileceğimiz 30 kişi belirledik. Daha sonra bu sayı 43 oldu. İlk toplantımızdan sonra Van Kahvaltısı Rekor Denemesi, Ramazan ve son olarak cumhurbaşkanı seçimlerinin araya girmesi ile ikinci toplantımız biraz uzun sürdür. Bugün buradayız. Türkiye’de bir ilk olan kurulun amacı; bir arada olmak, birlikte bir şeyler üretmek ve kentin her türlü sorunlarını açıkça tartışarak çözüm üretmeye çalışmaktır. Van Akil Tacirler Kurulu’nun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Sizler bu kentin akillerisiniz. Bunu hak etmişsiniz. Karşılıklı bir enerji ile bu şehir için ne yapılabilir bunu konuşmalıyız” ifadesini kullandı.

Toplantıya katılan Akil Tacirler Kurulu üyeleri, fikirlerini açıklayarak, kurulun çok önemli bir işlevi yerine getireceğini belirterek, “Her şeyden önemlisi bir araya gelmeyi, konuşmayı, tartışmayı yapabileceğimiz çok önemli bir kurul. Kurulun sürdürülebilir olması için herkes fedakarlık yapmalı. Depremden sonra böylesi bir birliktelik gelecek adına çok önemlidir. Öncelikle ortaklık kültürünü geliştirmeliyiz. Ortak projeler geliştirmeliyiz. Buraya gelmiş insanların enerjisini, gücünü bir araya getirmeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

Van Akil Tacirler Kurulu, her ayın ilk salı günü toplanmaya karar verdiler. Bir sonraki toplantıda projelerin geliştirilmesi ve bunun üzerinde çalışmalar yapılması kararı alındı.

Toplantıda, Van ABİGEM Uzmanı Yunus Yetkin tarafından ‘Van İlindeki Potansiyel Sektörel Yatırımlar ve Van İlinin Gelişim Ekseni, Hedef ve Stratejileri ile AB ve Devlet Destekleri’ konusunda bir sunum yapıldı.

VAN TSO AKİL TACİRLER KURULU TOPLANDI

VAN TSO AKİL TACİRLER KURULU TOPLANDI

VAN TSO AKİL TACİRLER KURULU TOPLANDI

Editör: Wan Haber