Akil İnsanlar Heyeti, Hz. Ömer Camii’nde kıldıkları cuma namazı sonrası Dabbaboğlu Parkı’ndan başlayarak vatandaşlarla yer yer sohbet etti. Çözüm süreci ile ilgili beklentilerine cevap arayan heyet, daha sonra Ahmedi Hani Parkı’na geçerek burada bir grup vatandaşla bir araya geldi. 


Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan heyet başkanı Can Peker, "Belki çok acıyı siz çektiniz. Belki Türkiye’de insan hakları sizin çektiğiniz acılar sonucunda gelişecek. Malatya’daydık, Elazığ'daydık, Hakkari’deydik, Yüksekova'daydık, şimdi de Van’dayız. Müthiş bir barış iradesi gördük, bunun geri dönüşü yoktur. Biz sizlerden duyduklarımızı Ankara’ya götüreceğiz ama sizin sesinizin hep çıkması lazım. Sizin sesiniz çıktıkça biz orada daha güçlü konuşuruz. Sizin çektiklerinizi Türkiye’nin her tarafının bilmesi lazım” dedi.


""

Yapılan konuşmanın ardından söz alan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaşın, “Bizim hiç ciğerimiz sızlamıyor mu 18 yaşındaki çocuğumuz ölünce? Kim öldürüyor, hangi el çeviriyor bu işi? Biz öyle şeyler duyduk ki, dağdakiler ile Ergenekon kol kola çalışıyor” iddiasında bulunması üzerine çevredeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Söz alan kişinin Bahçeli’nin dilinden konuştuğunu, özür dilemesini isteyen vatandaşları heyet üyeleri sakinleştirdi.

""

Editör: Wan Haber