Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Bilgievi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıldönümü nedeniyle bir tören düzenledi. Öğrenciler, hazırladıkları duygu yüklü anma programıyla, Akif'in en büyük hayali olan "Asım'ın nesli" olduklarını gözler önüne serdi.
Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma törenine Bilgievi öğrencileri, veliler ve eğitmenler katıldı. Program Mehmet Akif'in en büyük eseri İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Büyük şairin adını taşıyan Bilgievi'nin öğrencileri Akif için unutulmaz bir program hazırladı. Akif'in şiirlerini büyük bir başarı ile seslendiren öğrenciler, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Programda ayrıca izleyenler için muhteşem bir oratoryo gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın sözleriyle harmanlanan gösteride izleyenler adeta İstiklal Savaşı yıllarına götürüldü. Öğrenciler hazırladıkları programla Akif'i ne kadar iyi özümsediklerini gözler önüne sererken, büyük şairin en büyük hayali olan "Asım'ın nesli" olduklarını da bir kez daha kanıtladı.
Programın unutulmaz finali ise Akif'in İstiklal Marşını yazdığı günlerin canlandırıldığı tiyatro gösterisi oldu. Öğrenciler, profesyonel oyunculara taş çıkartacak bir performansla oyunlarını sergiledi. Tiyatro gösterisinin son sahnesinde, İstiklal Marşı'nın mecliste okunması ve bu sırada dönemin milletvekillerinin ayakta ve alkışlar arasında marşı dinlemesi bölümü canlandırıldı. 6. Sınıf öğrencisi Kadircan Arslan tarafından canlandırılan bölümde, öğrencinin heyecanlanarak ağlaması izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Rolü ile bütünleşen Kadircan, duygularını "İstiklal marşını okumaya başladığım anda kendimi milli mücadele yıllarının zorlu günlerinde hissettim ve göz yaşlarıma hakim olamadım" sözleriyle ifade etti.
(UU)

08.01.2013 14:46:22 TSI

Editör: Wan Haber